Μικροοικονομική θεωρία

Περιγραφή
Ένα πολύ επιτυχημένο εγχειρίδιο, που έχει κάνει ήδη εννέα εκδόσεις στις ΗΠΑ. Η καινοτομία που εισάγει στη διδασκαλία της Μικροοικονομικής Θεωρίας έγκειται στην ιδιαίτερα παιδαγωγική δομή του, καθώς εξηγεί λεκτικά όλα τα θέματα που πραγματεύεται και στη συνέχεια παραθέτει τη μαθηματική τους ανάλυση.
Πλούσιο σε παραδείγματα που διευκολύνουν την κατανόηση των επιμέρους θεμάτων, δίνει επιπλέον στον φοιτητή τη δυνατότητα πρόσβασης σε πιο προχωρημένα ζητήματα και εμπειρικές εφαρμογές μέσω μιας σειράς “προεκτάσεων” που συνοψίζουν πολλά αποτελέσματα, τα οποία συνήθως δεν αναλύονται στα εγχειρίδια.
Σημαντικές βελτιώσεις που έχουν γίνει σ’ αυτή την ένατη έκδοση είναι:
– Η εισαγωγή κάποιων απλών υποδειγμάτων γενικής ισορροπίας με δύο αγαθά.
– Εκτενέστερο υλικό για τα οικονομικά της πληροφόρησης.
– Πολλές νέες ενότητες που αναλύουν ζητήματα όπως τα διαρκή αγαθά, η αποφυγή κινδύνου και η ισορροπία στην αγορά εργασίας.
Ένα άρτιο και σύγχρονο γνωστικό εργαλείο που χρησιμοποιείται ευρέως σε οικονομικές σχολές σε όλο τον κόσμο.O Walter Nicholson κατέχει την έδρα Οικονομικών Ward H. Patton στο Πανεπιστήμιο Amherst. Πήρε πτυχίο στα μαθηματικά από το Williams College και διδακτορικό στα οικονομικά από το ΜΙΤ. Τα κυριότερα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην οικονομετρική ανάλυση των προβλημάτων της αγοράς εργασίας, όπως η ανεργία, η επαγγελματική κατάρτιση και οι επιδράσεις του διεθνούς εμπορίου.

Συγγραφέας: Nicholson Walter
Μεταφραστής: Σπανός Λουκάς, Μπρανιλάκης Αντώνης
Επιμελητής: Μίνογλου Μάγγη, Μίνογλου Θέμις
Εκδότης: Κριτική
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-218-734-4
Σελίδες: 996
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Μικροοικονομική – Σπουδή και διδασκαλία
Σειρές: Επιστημονική Βιβλιοθήκη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 55.20 €