Μικροεπεξεργαστές και σχεδιασμός μικροϋπολογιστικών συστημάτων

Περιγραφή
Ένας πλήρης οδηγός για να κατανοήσουν οι σπουδαστές κάθε έννοια σχετική με τη δομή και την αρχιτεκτονική των επεξεργαστών και των υπολογιστικών συστημάτων, να αποκτήσουν ικανότητες σχεδιασμού και να εξοικειωθούν με τη συμβολική γλώσσα διαφόρων επεξεργαστών καθώς επίσης με τον προγραμματισμό περιφερειακών κυκλωμάτων.
Σε όλα τα κεφάλαια του βιβλίου δίνονται παραδείγματα σχετικά με τη διασύνδεση και τον προγραμματισμό των μικροεπεξεργαστών και των περιφερειακών κυκλωμάτων, καθώς επίσης ασκήσεις που βοηθούν τους σπουδαστές να κατανοήσουν πλήρως και σε βάθος τις έννοιες που περιγράφονται.
Περιεχόμενα:
Κεφάλαιο 1: Γενική περιγραφή ΚΜΕ, μνήμης, και βασικών περιφερειακών κυκλωμάτων
Κεφάλαιο 2: Ο μικροεπεξεργαστής Ζ80
Κεφάλαιο 3: Οι μικροεπεξεργαστές της Intel
Κεφάλαιο 4: Μικροελεγκτές 8 bit
Κεφάλαιο 5: Ο μικροελεγκτής AT91RM9200 32 bit της Atmel
Παράρτημα Α: Σύγχρονες δυναμικές μνήμες διπλού ρυθμού δεδομένων
Παράρτημα Β: Σύνολο εντολών 80×86 Παράρτημα Α:Ο δίαυλος PCI
Παράρτημα Γ: Σύνολο εντολών ARM και ThumbΟ Γ. Φ. Αλεξίου πήρε πτυχίο Φυσικής το 1976 και διδακτορικό δίπλωμα στην Ηλεκτρονική το 1981 και τα δυο από το Πανεπιστήμιο Πατρών όπου σήμερα κατέχει θέση καθηγητή στο τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής όπου είναι και Διευθυντής του εργαστηρίου Μικροηλεκτρονικής. Διδάσκει Ψηφιακή Σχεδίαση, Μικροεπεξεργαστές και Μικροηλεκτρονική σε προπτυχιακό επίπεδο καθώς και Ασύρματα Ηλεκτρονικά Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα σε μεταπτυχιακό. Είναι μέλος σε οργανωτικές και επιστημονικές επιτροπές διεθνών συνεδρίων και έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 60 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν Μικροηλεκτρονική, Ψηφιακά Συστήματα, Επεξεργασία Σημάτων και Ασύρματες Επικοινωνίες. Είναι μέλος των ΙΕΕΕ και ACM.

Συγγραφέας : Αλεξίου Γεώργιος Φ., Πετρέλλης Νικόλαος Χ.
Εκδότης : Κλειδάριθμος
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 960-461-500-9
Σελίδες : 584
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Μικροεπεξεργαστές

Τιμή σε ιστοσελίδες: 32.93 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.