Μικρή πραγματεία περί αμεριμνησίας

Περιγραφή
Γραμμένη με το λαμπερό ύφος ενός αμίμητου στιλίστα, αυτή η «Μικρή πραγματεία περί αμεριμνησίας» διεκδικεί με αξιώσεις το βραβείο ειρωνικής (και αυτοειρωνικής) λογοτεχνίας ήδη από τον τίτλο της: ούτε περί φιλοσοφικής πραγματείας πρόκειται, φυσικά, ούτε ο συγγραφέας στέκεται αμέριμνος απέναντι στα πάθη των ανθρώπων που τους παρατηρεί με τη στοργή ενός αυθεντικού μοραλίστα.
Ο Denis Grozdanovitch, γάλλος πρωταθλητής του τένις (του κατ’ εξοχήν σπορ όσων έχουν την πολυτέλεια να «σκοτώσουν το χρόνο τους»), μας προσφέρει -σε δόσεις μικρών, γλαφυρών χρονικών- ένα απολαυστικό οδοιπορικό σε συνήθειες, ενασχολήσεις, πίνακες ζωγραφικής και λογοτεχνικούς δρόμους, συχνά διαποτισμένο από στοχαστική διάθεση, μελαγχολία και χιούμορ.O Denis Grozdanovitch γεννήθηκε στο Παρίσι το 1946. Ασχολήθηκε με το τένις (πρωταθλητής νέων Γαλλίας) και το σκουός (πρωταθλητής Γαλλίας). Είναι απόφοιτος της σχολής κινηματογράφου IDHEC, και σήμερα εργάζεται ως καθηγητής του τένις. Το πρώτο του βιβλίο, η «Μικρή πραγματεία περί αμεριμνησίας» (2002), τιμήθηκε με το μεγάλο βραβείο της Societe des Gens de Lettres.

Συγγραφέας : Grozdanovitch Denis
Μεταφραστής : Σκούρα Ξένια
Επιμελητής : Ιωάννου Αντώνης
Εκδότης : Πόλις
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN : 960-435-055-2
Σελίδες : 302
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Φιλοσοφία – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις, Χρόνος (Ψυχολογία)

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.85 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.