Μια φορά κι έναν καιρό ήταν… το φυσικό περιβάλλον

Περιγραφή
Είναι γνωστό ότι οι εκπαιδευτικοί χρησιµοποιούν την αφήγηση ως εργαλείο διδασκαλίας και µάθησης κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ωστόσο, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των µικρών παιδιών η αφήγηση αποκτά µία ιδιαίτερη σηµασία, καθώς ο προφορικός λόγος αποτελεί ένα γνωστικό εργαλείο για το µικρό παιδί.
Στο βιβλίο αυτό προτείνεται ένα πλάνο σχεδιασµού αφηγηµατικής διδασκαλίας σύµφωνα µε µια τέτοια θεώρηση για την αφήγηση ιστοριών, και ειδικότερα τη θεωρία του Kieran Egan, και αναλύονται τα βήµατα για το σχεδιασµό ενός διδακτικού αφηγηµατικού πλαισίου. Συγχρόνως, παρουσιάζονται ιστορίες και δραστηριότητες για θέµατα του Φυσικού Περιβάλλοντος που αποτελούν πλέον παγκοσµίως άµεσες προτεραιότητες της εκπαίδευσης για το περιβάλλον (όπως η κλιµατική αλλαγή και η λειψυδρία), οι οποίες εφαρµόστηκαν σε νηπιαγωγεία, στο πλαίσιο των Πρακτικών Ασκήσεων του ΤΕΠΑΕΣ του Πανεπιστηµίου Αιγαίου.
Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως στην/στον εκπαιδευτικό που ενδιαφέρεται να εντάξει την αφήγηση στην διδακτική πράξη και να ενισχύσει τις εκπαιδευτικές πρακτικές στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης µε τη χρήση της ιστορίας, του κατεξοχήν νοητικού/µαθησιακού εργαλείου του µικρού παιδιού.Η Βαρβάρα Πρεβεζάνου σπούδασε παιδαγωγικά στη Σχολή Νηπιαγωγών Αθήνας και στη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πειραιά. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου με μετεκπαίδευση στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές για το Παιδικό βιβλίο και το Παιδαγωγικό υλικό στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εργάστηκε ως νηπιαγωγός στην ιδιωτική και τη δημόσια εκπαίδευση, καθώς και με απόσπαση στο ΤΕΠΑΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην προετοιμασία των πρακτικών ασκήσεων των φοιτητών στον τομέα των γλωσσικών δραστηριοτήτων. Έχει δηµοσιεύσει άρθρα και ανακοινώσεις της σε επιστηµονικά περιοδικά και συνέδρια.

Συγγραφέας: Πρεβεζάνου Βαρβάρα, Χατζηγεωργίου Γιάννης
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-333-721-8
Σελίδες: 135
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Προσχολική, Αφήγηση, Περιβαλλοντική εκπαίδευση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.51 €