Μια μεγάλη αγάπη

Περιγραφή
Ποιος μπορεί να περιγράψει τη μεγάλη αγάπη, που έδειξε ποτέ άνθρωπος προς τον Θεό; Την τόση αγάπη, που τον οδήγησε να δείξει και τη μεγαλύτερη υπακοή;
Υπάρχει ένας τέτοιος άνθρωπος, και υπάρχει η απόδειξη της αγάπης του και υπακοής του στον Θεό. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο Αβραάμ.
Το ΚΒ΄ κεφάλαιο της Γενέσεως μας μιλά για τον Αβραάμ και τον Ισαάκ, και μάλιστα σ’ αυτό αναφέρεται ένα γεγονός, στο όποιο συνδέονται και οι δύο. Σε ένα γεγονός στο οποίο φαίνεται η πίστη και η υπακοή τους στον Θεό. Και, όπως ξέρουμε όλοι, το γεγονός αυτό είναι η θυσία του Αβραάμ.
Έτσι, στην αρχή θα αναφερθούμε στο γεγονός όπως μας το αφηγείται η Αγία Γραφή και θα καθρεφτίσουμε σ’ αυτό τη ζωή μας παρατηρώντας μερικές λεπτομέρειες της ζωής των δύο αυτών ανθρώπων, και μετά θα δούμε τις προεικονίσεις και τους τύπους οι οποίοι κρύβονται πίσω από το γεγονός αυτής της θυσίας. […]
(απόσπασμα από το βιβλίο)

Συγγραφέας : Μαυρομάτης Γεώργιος Β.
Εκδότης : Τέρτιος
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-8449-93-6
Σελίδες : 70
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Βίβλος. Π.Δ. – Κριτική, ερμηνεία κλπ.

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.53 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.