Μια ματιά στο περιβάλλον

Περιγραφή
Μετά την έκδοση του βιβλίου αυτού, του Ντέηβιντ Σουζούκι και της Μπάρμπαρα Χέννερ, στον Καναδά και στην Αυστραλία, η προσαρμογή του στα ελληνικά αποτελεί μία προσπάθεια μύησης των παιδιών του τόπου μας στα προβλήματα του περιβάλλοντος. Πρόθεση των συγγραφέων είναι, με την απλοποίηση των επιστημονικών όρων, με ενδιαφέροντα παραδείγματα και εφικτά πειράματα, να γίνει η ανάγνωση του βιβλίου εύκολη και να προελκύσει την προσοχή των παιδιών.
Η διαχείριση της γης τα επόμενα χρόνια θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν ως ενήλικοι τα σημερινά παιδιά. Θα χρειαστεί να αναθεωρήσουν τη σχέση του ανθρώπου με τη Φύση και να ενταχθούν στο πλανητικό σύστημα. Το βιβλίο επιχειρεί μία εισαγωγή στην οικολογία ως νέα μορφή πολιτισμού και μοναδική πρόταση για να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία και ο συντονισμός όλων των τροχών του πολύπλοκου μηχανισμού που λέγεται πλανήτης.
Με τον πρόλογο αυτό, απευθύνω στα παιδιά ένα μήνυμα πίστης και ελπίδας ώστε, με τη δική τους συμβολή, να προχωρήσουμε σε μία συνειδητοποιημένη και υπεύθυνη ανθρώπινη κοινωνία.
Νίκη Γουλανδρή
Ο Ντέιβιντ Σουζούκι είναι καθηγητής της γενετικής στο Πανεπιστήμιο της British Columbia του Καναδά. Επιφανής ακαδημαϊκός, αλλά και διάσημος για τους αγώνες του για το περιβάλλον. Είναι σπουδαίος συγγραφέας με διεθνή αναγνώριση. Με τα βιβλία του έχει καταφέρει να κάνει προσιτές στα παιδιά επιστημονικές και κοινωνικές απόψεις.

Συγγραφέας: Suzuki David
Μεταφραστής: Παπανικολάου Ευθαλία, Νικολαΐδου Ίριδα
Εικονογράφος: Hehner Barbara
Εκδότης: Anaco
Έτος έκδοσης: 1996
ISBN: 960-8477-01-8
Σελίδες: 117
Σχήμα: 21χ21
Κατηγορίες: Περιβάλλον – Προστασία, Παιδικά βιβλία, Μεταφρασμένα, Περιβάλλον

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.02 €