Μια εισαγωγή στην επιστήμη του θεάτρου

Περιγραφή
Στην ελληνική βιβλιογραφία δεν διαθέταμε μέχρι σήμερα κάποια σφαιρική «Εισαγωγή στην Επιστήμη του Θεάτρου», παρά το γεγονός ότι η διδασκαλία της Θεατρολογίας σε ξεχωριστά Τμήματα Θεατρικών Σπουδών σε πανεπιστημιακό επίπεδο κλείνει τα 20 χρόνια της ύπαρξής της.
Η δόμηση του παρόντος βιβλίου υπαγορεύεται από έναν νοητό συνομιλητή, που είναι ο φοιτητής των θεατρικών σπουδών και ακολουθεί εν γένει επαγωγικά βήματα, δόθηκε όμως μεγάλη έμφαση στο «θέατρο εκτός θεάτρου», το «θεατρικό» στοιχείο που υπάρχει και στην κοινωνική ζωή και σε μια σειρά από δρώμενα, τελέσεις, εθιμοτυπίες, συναναστροφές, κοινωνικές διαδικασίες κτλ.
Το κύριο κείμενο συνοδεύεται από υποσημειώσεις, οι οποίες είναι είτε επεξηγηματικές είτε δίνουν θεμελιώδη βιβλιογραφία. Υπάρχουν και «Σημειώσεις» μέσα στο κείμενο που απευθύνονται στον αναγνώστη/φοιτητή, δίνουν χρήσιμες πληροφορίες, εξηγήσεις και οδηγίες για την ανάγνωση και τη μελέτη.
«Μια «Εισαγωγή» δεν μπορεί να αντικαταστήσει το μάθημα, που είναι «ζώσα» διδαχή και διάλογος· μολοντούτο προσπάθησα, μέσα στη μοναξιά του συγγραφέα, να έχω μπροστά μου, με τρόπο ιδεατό, ένα φοιτητικό ακροατήριο, στο οποίο μιλώ. Αν τα κατάφερα να με διακρίνει κανείς πίσω από τις σελίδες και τις γραμμές, θα το κρίνει ο αναγνώστης».

Συγγραφέας : Puchner Walter 1947-
Υπεύθυνος Σειράς : Πεφάνης Γιώργος Π.
Εκδότης : Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-02-2601-6
Σελίδες : 319
Σχήμα : 21χ15
Κατηγορίες : Θέατρο, Θέατρο – Ιστορία
Σειρές : Θεατρικοί Τόποι

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.42 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.