Μια γυναίκα εφτά ονόματα

Περιγραφή
Στην πόλη είχε το όνομα Νεφέλη. Κι έπειτα αδελφή Ζαντίγ σ’ ένα καθολικό μοναστήρι της Γαλλίας. Έφυγε από εκεί κυνηγημένη κι έγινε η Σελεστίν στα σαλόνια της Πόλης του Φωτός.
Ο παρισινός Τύπος της έδωσε το όνομα Ντιβίν και όλοι αναγνώριζαν την υπέροχη Λα Γκρεκ που κατακτούσε τους πάντες με το βλέμμα και τους τρόπους της.
Γνώρισε τον απόλυτο έρωτα, και μέσα στη δίνη του πολέμου τον ακολούθησε στις χρυσοστόλιστες σάλες του Σαραγιού του Τούρκου Σουλτάνου. Κι ύστερα πήρε το δρόμο της προσφυγιάς μ’ ένα καράβι από τη Σμύρνη. Και στην Αθήνα πια έγινε η Ντάντα, η γυναίκα-σύμβολο, με μια ζωή σαν παραμύθι και με τα μυστικά του έρωτα και της αγάπης καλά φυλαγμένα στο πολύτιμο μπαούλο της.
Νεφέλη, Νέφη, Ζαντίγ, Λα Γκρεκ, Σελεστίν, Ντιβίν, Ντάντα. Μια γυναίκα, τόσα ονόματα, πόσες ζωές…Η Κλειώ Εθνοπούλου – Πουρνάρα γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Ως μαθήτρια του Κεντρικού Παρθεναγωγείου, τελείωσε το δημοτικό σχολείο στην ελληνική γλώσσα και συνέχισε με γαλλική εκπαίδευση άλλα οκτώ χρόνια στο Notre Dame de Sion. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αγγλία και γνωρίζει έξι γλώσσες.
Από το 1981 ζει στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη και έχει δύο γιους.

Συγγραφέας: Εθνοπούλου – Πουρνάρα Κλειώ
Εκδότης: Εμπειρία Εκδοτική
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-417-186-0
Σελίδες: 298
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Διαδρομή στη Σύγχρονη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.17 €