Με το βλέμμα στο μέλλον

Περιγραφή

Κείμενα (δοκίμια, μελέτες και άρθρα) για τον Ελληνισμό, τη δημοκρατία, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και τον ιστορικό ρόλο του Ελληνισμού στην εποχή μας. Ο συγγραφέας αναλύει τις παθογένειες του Ελληνικού κράτους στην περίοδο της μεταπολίτευσης και την εποχή που διανύουμε, τη γενίκευση της διαφθοράς που αποτελεί σύμπτωμα παρακμής, την έλλειψη αξιών, την εκκωφαντική απουσία της πνευματικής ηγεσίας, τα προβλήματα στο χώρο της δικαιοσύνης, την υπολειτουργία των θεσμών, τη μη λειτουργία της κοινωνίας των πολιτών, την υιοθέτηση προτύπων ζωής ασύμβατων με τον Ελληνικό τρόπο. Επισημαίνει ότι σε πιο δύσκολες ιστορικές περιόδους ο Ελληνισμός ξεπερνούσε τα αδιέξοδα γιατί διαμόρφωνε θεσμούς που εξασφάλιζαν επιβίωση και δημιουργούσαν προοπτική, θεσμούς που εμείς ξεχάσαμε αλλά έγκαιρα υιοθέτησε η Ευρώπη και τώρα επιβάλλονται από την Ε.Ε. στις χώρες μέλη της ως ευρωπαϊκοί.

Ο Δημήτρης Γαρούφας γεννήθηκε στις 13.3.1951 στην Αμφίπολη Σερρών. Σπούδασε νομικά στην Νομική Σχολή του ΑΠΘ, παρακολούθησε το μεταπτυχιακό τμήμα Ποινικής Επιστήμης της ίδιας σχολής και δικηγορεί στη Θεσσαλονίκη από το 1979. Είναι έγγαμος, πατέρας δύο κοριτσιών.
Εκλέγεται μέλος του Δικηγορικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 1993. Την περίοδο 2002-2005 ήταν α΄ αντιπρόεδρος, ενώ στις εκλογές του Φεβρουαρίου του 2005 εκλέχθηκε πρόεδρος αυτού για την τριετία 2005-2008.
Είναι ιδρυτικό μέλος και επιστημονικός σύμβουλος του Μουσείου των Σαρακατσάνων που εδρεύει στις Σέρρες.
Είναι μέλος της «Επιτροπής διάδοσης της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού» που συνεστήθη το 1994 από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας της «Ένωσης βαλκανικών δικηγορικών συλλόγων» έχει επισκεφθεί κατ’ επανάληψη όλες τις βαλκανικές χώρες προβάλλοντας την ιδέα της βαλκανικής φιλίας και συνεργασίας, ενώ έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα και με τα προβλήματα και την οργάνωση των ελληνικής καταγωγής πληθυσμών που ζουν στις βαλκανικές χώρες και κυρίως με την οργάνωση των Ελλήνων σαρακατσάνων που ζουν στην Βουλγαρία συμβάλλοντας στη δημιουργία και λειτουργία 18 πολιτιστικών συλλόγων σε ισάριθμες βουλγαρικές πόλεις.

Συγγραφέας : Γαρούφας Δημήτρης
Εκδότης : Ιανός
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 960-688-295-1
Σελίδες : 184
Σχήμα : 21×14
Κατηγορίες : Πολιτισμός, Τεχνολογία και πολιτισμός , Εκπαίδευση – Φιλοσοφία και θεωρία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.11 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.