Με τα μάτια της ψυχής

Περιγραφή
12 μικρές ιστορίες
Κι έτσι, χωρίς καλά καλά να το συνειδητοποιήσει, με την πράξη της αυτή θέλησε να ξεσπάσει. Να βγάλει μια για πάντα όλο το μίσος που ένιωθε μέσα της για την «προδοσία» αυτού του απατεώνα. Απ’ όλες τις χαμένες ελπίδες που είχε στηρίξει σ’ συτόν, απ’ όλα τα όνειρα που τελικά έμειναν χωρίς αντίκρισμα, τούτη η διάψευση υπήρξε η μεγαλύτερη του απάτη. Γι’ αυτό κι εκείνη, χωρίς να το καλοσκεφτεί, αποφάσισε πως αυτή η απάτη πρέπει να είναι και η τελευταία προδοσία του.
Ο ίδιος λέει για το βιβλίο του: «Όταν έγραφα τις ιστορίες που περιλαμβάνονται σ’ αυτό το βιβλίο, το μόνο που επιθυμούσα ήταν να σκιαγραφήσω χαρακτήρες απλούς, σαν αυτούς που αποκαλούμε ‘ανθρώπους της διπλανής πόρτας’. Θέλησα να περιγράψω καταστάσεις που τέτοιοι άνθρωποι ζουν και βιώνουν, γι’ αυτό και προσπάθησα η γλώσσα να είναι όσο πιο απλή γινόταν. Ένας άλλος στόχος μου ήταν να περάσω το μήνυμα πως, συχνά, προβληματισμοί που έρχονται στο φως μέσα από ιστορίες όπου ξεδιπλώνονται σκέψεις και εμπειρίες ανθρώπων τους οποίους χαρακτηρίζω ‘καθημερινούς’, στην ουσία προβάλλουν με έναν πιο απλό τρόπο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σημερινός άνθρωπος. Τα ίδια αυτά προβλήματα αναλύονται με διαφορετικό ύφος από κοινωνιολόγους και άλλους ειδήμονες. Ακόμα, ότι οι αιτίες που δημιουργούν πολλά κοινωνικά προβλήματα είναι διαχρονικές. Η πρόοδος και η κατάρριψη πολλών ταμπού, δυστυχώς, δεν κατάφεραν να εξαλείψουν απότην κοινωνία μας ελαττώματα όπως ο εγωκεντρισμός, η προκατάληψη και η χρήση βίας, που εξακολουθούν να αποτελούν μάστιγες για την ανθρωπότητα.»Ο Παναγιώτης Σκούρτης, από την εποχή που ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές σπουδές του, δεν έπαψε να ασχολείται με διάφορα λογοτεχνικά είδη (μεταφράσεις, κριτικές βιβλίων, κ.ά.), καθώς επίσης και με τη δημιουργική γραφή. Χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου λόγω της τετραπληγίας του εκ γενετής, αφουγκραζόταν από πολύ νωρίς τη ζωή γύρω του κι έπιανε τον παλμό της. Ο συγγραφέας διατηρεί δική του ιστοσελίδα (www.pskourtis.blogspot.com), όπου καταγράφονται κριτικές και σχόλια για βιβλία, δίσκους, κ.ά. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο email: [email protected]

Συγγραφέας : Σκούρτης Παναγιώτης
Εκδότης : Libreria Espanola Νικολόπουλος
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 960-7634-15-2
Σελίδες : 153
Σχήμα : 21χ14

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.35 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.