Με μέτρο και όραμα

Περιγραφή
Το βάρος της επιτυχίας και της αναγνώρισης έπεσε εξαρχής τόσο στη συντακτική ομάδα της “Metro” όσο και στους συνεργάτες αρθρογράφους, που από το καθημερινό τους βήμα εξέφραζαν τη μοναδική ξεκάθαρα προσωπική άποψη που φιλοξενεί καθημερινά η εφημερίδα.
Ο Νίκος Χιδίρογλου ανήκει σε αυτήν την ομάδα των συνεργατών αρθρογράφων από το ξεκίνημα της… διαδρομής της “Metro”. Με λόγο καθαρό και σαφώς προσανατολισμένο, ενίοτε μάλιστα αιρετικό και ισορροπούνται στα όρια, τα οποία ωστόσο ουδέποτε έχει ξεπεράσει, έδωσε ευθύς εξαρχής το στίγμα του στην καθημερινή αρθρογραφία, συμβάλλοντας ουσιαστικά στον πολιτικό και κοινωνικό διάλογο.
Γνώστης των πολιτικών θεμάτων, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, ο Νίκος Χιδίρογλου καταπιάστηκε όλο αυτό το διάστημα της συνεχούς, σχεδόν τετραετούς παρουσίας του στη στήλη “Άποψη” της “Metro”, με θέματα αιχμής, με έντονο το στοιχείο της προσωπικής προσέγγισης στα γεγονότα, πάντα όμως στο πλαίσιο της δεοντολογίας, υπηρετώντας με πάθος τις ηθικές και επαγγελματικές αρχές που τον διαπνέουν.Ο Νίκος Χιδίρογλου είναι δημοσιογράφος. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε ημερήσιες εφημερίδες, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο αλλά και στον ειδικό Τύπο. Γεννήθηκε στη Γερμανία το 1969 και είναι γιος του εμπειρογνώμονα του ΥΠΕΞ και πρώην καθηγητή Τουρκολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Παύλου Χιδίρογλου και της Πορτογαλίδας μεταφράστριας λογοτεχνίας Μαρίας Ντε Τζέσους Φερρέιρα. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο 1ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στην “Ακρόπολη”, το “Metrorama”, το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, τις Επικοινωνίες ΑΕ, το Μακεδονία TV και το TV Πειραιάς. Είναι στέλεχος της ΝΔ από το 1984, ενώ το 2000 διετέλεσε τομεάρχης Οργανωτικού του κόμματος.

Συγγραφέας: Χιδίρογλου Νίκος Π.
Εκδότης: Πελασγός
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-522-191-8
Σελίδες: 168
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Πολιτική – Ελλάς, Εφημερίδες – Ελλάς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.35 €