Με λογισμό και μ’ όνειρο…

Περιγραφή
“Υπάρχουν στιγμές στην ιστορία των λαών που προβάλλουν σαν φωτεινά ορόσημα στην ατέρμονη ροή του χρόνου, γίνονται σταθμοί στην εξελικτική τους πορεία και καταξιώνουν ολόκληρη την ύπαρξή τους.(…)
“Ένας λαός με τόσο πλούσια ιστορία όπως ο ελληνικός έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα αλλά και μια μεγάλη ευθύνη. Έχει το πλεονέκτημα ότι στηρίζει την πορεία του σε πολύ γερά θεμέλια, αλλά και την ευθύνη της συνέχισης αυτής της ηρωικής πορείας που του επέτρεψε να κατακτήσει και να κατοχυρώσει, μέσα από σκληρούς αγώνες, τα εθνικά του δίκαια και τις κοινωνικές κατακτήσεις του”.
Οι κορυφαίες στιγμές της εθνικής μας πορείας, οι δοκιμασίες του Ελληνισμού, αλλά και οι ιστορικές μορφές πρότυπα για τους νέους μας είναι τα θέματα που πραγματεύεται “με λογισμό και μ’ όνειρο …” σ’ αυτό το βιβλίο ο εκλεγμένος για τέταρτη συνεχή τετραετία Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Θεόδωρος Γεωργάκης.Ο Θεόδωρος Γεωργάκης γεννήθηκε στη Λευκάδα. Σπούδασε Νομικά και Οικονομικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασκεί το δικηγορικό λειτούργημα από το 1972 και είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.
Από τα φοιτητικά του χρόνια μετέχει ενεργά στους δημοκρατικούς και κοινωνικούς αγώνες. Από το 1990 εκλέγεται Δήμαρχος Ηλιούπολης, επί τέσσερις συνεχείς τετραετίες, θέση στην οποία και σήμερα υπηρετεί, μετά την επανεκλογή του στις δημοτικές εκλογές του 2002.
Είναι μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης, στην οποία εκπροσωπεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας μας, εκλεγμένος Αντιπρόεδρος της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES GROUP) και υπήρξε μέλος της Μικτής Επιτροπής Ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το έργο του στο Δήμο Ηλιούπολης θεωρείται πρωτοποριακό, ιδιαίτερα στον τομέα της Κοινωνικής Μέριμνας και σημαντικό κυρίως στην υποδομή σε σχέση με την Παιδεία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.
Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.
Η λογοτεχνία και η ποίηση είναι η προσφιλής ενασχόλησή του μετά τις πολλαπλές υποχρεώσεις του.

Συγγραφέας: Γεωργάκης Θεόδωρος
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-14-0780-4
Σελίδες: 287
Τόμος: 1
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Τοπική αυτοδιοίκηση, Πολιτική – Ελλάς – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις
Σειρές: Πολιτική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.59 €