Με αεροπλάνα πλοία λεωφορεία τρένα ποδήλατα πατίνια…

Περιγραφή
Τα Μέσα Μεταφοράς είναι ένα θέμα πολύ οικείο στα παιδιά, το οποίο προκαλεί την προσοχή και το ενδιαφέρον τους από πολύ μικρή ηλικία. Με αφορμή λοιπόν τις εμπειρίες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών/τριών στα μέσα μεταφοράς, μπορούμε να δομήσουμε ένα ή και περισσότερα πολύπλευρα σχέδια εργασίας μικρής ή μεγάλης διάρκειας, τόσο στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης όσο και της μελέτης περιβάλλοντος αλλά και της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε όλες τις τάξεις.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο-βοηθό για τους εκπαιδευτικούς (νηπιαγωγούς και δασκάλους) που θα ασχοληθούν με τα μέσα μεταφοράς καθώς παρέχει τόσο θεωρητικό όσο και πρακτικό υλικό για το θέμα, όπως προσδιορισμό στόχων, θεωριών μάθησης, πλαισίου αξιολόγησης, συγκεκριμένα παραδείγματα εννοιολογικών χαρτών αλλά κυρίως ολοκληρωμένες προτάσεις διαθεματικών δραστηριοτήτων για τους εκπαιδευτικούς διαμορφωμένες με στόχους, υλικά, χρονική διάρκεια, πλήρη ανάπτυξη της μεθοδολογίας αλλά και έτοιμα φύλλα δραστηριοτήτων για τους μαθητές/τριες. Ακόμη περιέχονται κατασκευές, ηλεκτρονικές διευθύνσεις, διευθύνσεις φορέων σχετικών με το θέμα, αναλυτική βιβλιογραφία και κάθε πληροφορία που θα βοηθήσει στην υλοποίηση ενός επιτυχημένου προγράμματος που θα γεμίσει χαρά εκπαιδευτικούς και μαθητές.Η Ευαγγελία (Γκέλη) Μανούσου είναι εκπαιδευτικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική, στην Εκπαίδευση, στην Περιβαλλοντική, και διδακτορικό στην εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση. Εργάζεται σε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και συνεργάζεται με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ως καθηγήτρια-σύμβουλος. Έχει συμμετάσχει ως επιμορφώτρια σε πολλά προγράμματα του ΥΠΕΠΘ. Είναι συγγραφέας παιδαγωγικών υλικών και μόνιμη συνεργάτις-συγγραφέας στα παιδαγωγικά περιοδικά «Παράθυρο στην εκπαίδευση» και «Παράθυρο Junior». Συμμετέχει ως ενεργό μέλος σε πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος του συλλόγου «Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση».

Συγγραφέας : Μανούσου Ευαγγελία
Εικονογράφος : Ζουλάκης Μανώλης
Εκδότης : Ωρίων
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-8288-56-8
Σελίδες : 112
Σχήμα : 29χ21
Κατηγορίες : Εκπαίδευση, Στοιχειώδης – Προγράμματα μαθημάτων , Παιδικές δραστηριότητες (Προσχολική αγωγή), Παιδικές δραστηριότητες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.69 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.