Μεφίστο βαλς

Περιγραφή
Οι δρόμοι της μουσικής, επικίνδυνα ολισθηροί. Εκεί που λες ότι τα ‘χεις καταφέρει, δέχεσαι τη χαριστική βολή για το παίξιμό σου. Μια «κάνουλα χλιαρού νερού», αυτό είσαι.
Οι δρόμοι του έρωτα, επικίνδυνα απατηλοί. Είσαι ερωτευμένος με κάποια που είναι ερωτευμένη με την εικόνα σου ως «πετυχημένου» καλλιτέχνη. Τι νόημα έχει να είσαι είκοσι οχτώ χρονών, να ξέρεις πώς να κατακτήσεις μια μελωδία, αλλά όχι την καρδιά μιας γυναίκας;
Οι δρόμοι της ζωής, επικίνδυνα κλειστοί. Μήπως να εγκαταλείψεις την καριέρα σου ως πιανίστας; Και τότε, ενώ νομίζεις ότι έχεις φτάσει σε αδιέξοδο, αρκεί ένα παιχνίδι της τύχης για να πάρεις μια ανάσα.
Μια πρόκληση για τον διεθνούς φήμης Διαγωνισμό Σοπέν στη Βαρσοβία. Δέχεσαι. Μια μελωδία αδιόρατη αρχίζει να παίζει στο κεφάλι σου: ένα βαλς αποχαιρετισμού για όσα θα αφήσεις πίσω σου. Ένα βαλς αγωνίας για όσα θα ζήσεις. Και έχει να ζήσεις πολλά…
Ο Ολιβιέ Πουριόλ γεννήθηκε το 1971. Μεγάλωσε στην Προβηγκία και κατοικεί στο Παρίσι. Έχει ζήσει επίσης στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη. Απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, υφηγητής, διδάσκει φιλοσοφία. Είναι σεναριογράφος (βιντεοπαιχνίδια, σενάριο για ταινία μικρού μήκους) και έχει διακριθεί για τη δουλειά του. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Les cahiers de la Publicite, Lettres a la Rebolution, La Voix du regard και σε περιοδικά ποίησης. Το “Μεφίστο Βαλς” είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Συγγραφέας: Pourriol Olivier
Μεταφραστής: Φιλίππου Μάρω
Εκδότης: Κέδρος
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-04-2169-2
Σελίδες: 213
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Γαλλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ξένη Πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.67 €