Μετρημένα λόγια

Περιγραφή
Με τα κείμενα αυτού του βιβλίου, ο καταξιωμένος πεζογράφος Χριστόφορος Μηλιώνης έρχεται να επιβεβαιώσει, εμπράκτως, την άποψη ότι ένας σύγχρονος συγγραφέας δεν μπορεί πλέον να αρκεστεί στο προσωπικό του βίωμα ούτε στη μυθοπλαστική διαδικασία. Οφείλει να παρακολουθεί τα ποικίλα δρώμενα της εποχής και του τόπου του με άγρυπνο μάτι και κριτική παρεμβατική διάθεση. Συνέπεια μιας τέτοιας πεποίθησης αποτελούν τα κείμενα αυτού του βιβλίου, κείμενα καρποί των προβληματισμών που δημιούργησε στον συγγραφέα η αντιστασιακή στάση του απέναντι σε ότι θεώρησε αντίθετο με τις ηθικές ή αισθητικές αρχές του γραμμένα με άμεσο τρόπο που τον καθιέρωσε ως έναν από τους σημαντικότερους πεζογράφους μας του μεταπολέμου.Ο Χριστόφορος Μηλιώνης γεννήθηκε στο Περιστέρι Πωγωνίου, το 1932. Σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και εργάστηκε στη Μέση Εκπαίδευση. Εξέδωσε βιβλία με διηγήματα: «Παραφωνία» (1961),»Το πουκάμισο του Κένταυρου» (1971), «Ακροκεραύνια» (1976), «Τα διηγήματα της δοκιμασίας» (1976), «Καλαμάς κι Αχέροντας» (1985),»Χειριστής ανελκυστήρος» (1993), «Το μικρό είναι όμορφο» (πεζογραφήματα, 1997), «Τα φαντάσματα του Γιορκ» (1999), και τα μυθιστορήματα «Δυτική Συνοικία» (1980), «Ο Σιλβέστρος» (1987), καθώς και βιβλία με φιλολογικά δοκίμια.

Συγγραφέας : Μηλιώνης Χριστόφορος
Υπεύθυνος Σειράς : Παπαγεωργίου Κώστας Γ. 1945- ποιητής
Εκδότης : Αλεξάνδρεια
Έτος έκδοσης : 2004
ISBN : 960-221-291-8
Σελίδες : 157
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική λογοτεχνία – Ερμηνεία και κριτική, Νεοελληνική λογοτεχνία – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις , Αρθρογραφία
Σειρές : Ελληνική πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.67 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.