Μετράει η τέχνη σου στον δρόμο;

Περιγραφή
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα πραγματικά διαφορετικό βιβλίο αυτοάμυνας. Ο Μαρκ “Άνιμαλ” Μακ Γιάνγκ, βετεράνος πολλών καυγάδων “στον δρόμο” και διάσημος συγγραφέας σχετικών βιβλίων, αναγκάζει τους ασκούμενους στις πολεμικές τέχνες να δουν ρεαλιστικά τη μελέτη τους, εξετάζοντας κάτω από το πρίσμα μιας ακαταμάχητης και απολύτως ρεαλιστικής θεωρίας, ποιες τεχνικές θα είχαν αποτέλεσμα σε μια αληθινή μάχη στον δρόμο και ποιες όχι. Ωμός, βρωμόστομος και αληθινός, ο “Άνιμαλ” διαβάζεται απολαυστικά! O Μαρκ ΜακΓιάνγκ μεγάλωσε στους γεμάτους συμμορίες δρόμους του Λος Άντζελες. Εκεί πήρε το παρατσούκλι “Άνιμαλ” (Ζώο) αλλά και εμπειρίες από πρώτο χέρι σχετικά με το τι δουλεύει και τι όχι στην αυτοάμυνα. Αυτά που διδάσκει βασίζονται στην εμπειρία και ο ίδιος είναι ζωντανή απόδειξη του πώς κάποιος μπορεί να επιβιώσει σε βίαιες καταστάσεις.
Από την ηλικία των δέκα ετών, μελέτησε αρκετά στυλ πολεμικών τεχνών, όπως Καράτε, Γουίνγκ Τσουν, Πάκουα Τσανγκ, Χσινγκ-ι Τσουάν, Κουνγκ Φου, πυγμαχία, ξιφασκία, Κάλι και διάφορες μορφές Πέντζακ Σιλάτ. Συνολικά έχει εκπαιδευτεί στις πολεμικές τέχνες για τριάντα πέντε χρόνια.
Έχει διδάξει στην αστυνομία, τον στρατό, σε σχολές πολεμικών τεχνών, καθώς και σε πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο και το μήνυμά του είναι πάντα το ίδιο: Το να πιαστείς στα χέρια με κάποιον είναι η τελευταία διέξοδος, όταν άλλα πιο αποτελεσματικά και αποτρεπτικά μέτρα έχουν αποτύχει. Το καλύτερο απ’ όλα είναι να αποφεύγει κανείς να βρεθεί σε καταστάσεις όπου θα χρειαστεί να παλέψει για να διαφύγει.
Το παρελθόν του Άνιμαλ είναι γεμάτο από ενέδρες, πολέμους συμμοριών, ναρκωτικά, αλκοόλ, κακή συμπεριφορά, ηλίθια λάθη, όπλα που αστράφτουν σε σκοτεινά σοκάκια, φόνους, κηδείες και πολλές νύχτες αναμονής στο νοσοκομείο περιμένοντας τραυματισμένους φίλους να επιβιώσουν. Αυτή είναι, η πραγματικότητα του να είσαι μαχητής του δρόμου. Και δεν είναι κάτι για το οποίο αξίζει, να υπερηφανεύεσαι.
Σήμερα έχει εγκαταλείψει αυτόν τον τρελό και επικίνδυνο τρόπο ζωής. Ζει στο Κολοράντο με τη γυναίκα του Νταϊάνα, -όπου γράφει, ενώ κάνει διαλέξεις και διδάσκει διεθνώς σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν για την αληθινή μάχη του δρόμου..

Συγγραφέας: Mac Young Marc
Μεταφραστής: Ρούπας Βασίλης
Εκδότης: Αλκίμαχον
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-6623-33-5
Σελίδες: 207
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Πολεμικές τέχνες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 21.09 €