Μετενσάρκωση αλήθεια ή μύθος;

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό υπόσχεται ένα ταξίδι στη χώρα του Αλλόκοσμου, μέσα από το ξετύλιγμα ιστοριών, που αφήνουν στην ψυχή του αναγνώστη αίσθηση από πνευματικό άρωμα. Η κάθε εμπειρία χωριστά, ρίχνει ένα φευγαλέο τρεμουλιαστό φως στο πνεύμα, που το επισκιάζει η μονομέρεια της καθημερινότητας, και αφυπνίζει την υποψία-μας για την ύπαρξη και άλλων διαστάσεων της ζωής και του κόσμου, διευρύνοντας τον αντιληπτικό μας ορίζοντα. Ας μην ξεχνάμε ότι οι εσωτερικές παραψυχολογικές εμπειρίες έχουν γράψει ιστορία, καθώς βρίσκονται στον πυρήνα ανάπτυξης όλων των θρησκειών και ότι η μεταφυσική, το εξοχότερο τμήμα της φιλοσοφίας, βρίσκει στις εσωτερικές εμπειρίες τα απαραίτητα «βλαστοκύτταρα» για την αειφόρο δική της ανάπτυξη. Στο σύνολό τους οι ποικίλες ιστορίες συγκροτούν το πολυπρισματικό κάτοπτρο για μια -τολμώ να πω- ψυχοπνευματική «πανοπλία». Το έργο είναι προϊόν συλλογής ιστοριών, που διήρκεσε 26 ολόκληρα χρόνια. Η κατάθεση των προσωπικών εμπειριών έγινε από ανθρώπους , κυρίως της υπαίθρου (ορεινή Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία) αλλά και αστικών κέντρων, καθώς και άλλων σημείων της χώρας μας.Ο Αντώνης Μπουσμπούκης είναι αναπληρωτής καθηγητής γλωσσολογίας και διδάσκει στο Ιταλικό Τμήμα του Α.Π.Θ.
Σπούδασε ιστορία – αρχαιολογία, ιταλική φιλολογία και εξειδικεύτηκε στη ρωμανική γλωσσολογία στα πανεπιστήμια της Ρώμης και του Βουκουρεστίου. Έργα του μεταξύ άλλων είναι τα:
-«Το ρήμα της Αρωμουνικής» (1982),
-«Αυθεντικές ιστορίες παραφυσικών φαινομένων στην Πίνδο» (1983),
-«Ουγκολίνο: προσέγγιση ενός δαντικού συμβόλου» (1994),
-«Γλώσσα και ύφος στη Θεία Κωμωδία» (2000),
-«Βιργίλιος και Βεατρίκη, οδηγοί του Δάντη» (2005)
και σειρά αυτοτελών έργων σχετικών με τη γραμματική δομή της βλάχικης και ιταλικής γλώσσας.

Συγγραφέας : Μπουσμπούκης Αντώνης Δ.
Εκδότης : Δίον
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-8100-84-4
Σελίδες : 263
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Μετενσάρκωση, Παραψυχολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.76 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.