Μετάνοια αδιάκοπη

Περιγραφή
Ναι, έτσι θέλουν να είναι η μετάνοια μας οι Πατέρες της Εκκλησίας. Αδιάλειπτη! Δηλαδή συνεχής και χωρίς διαλείμματα, αδιάκοπη, ακατάπαυστη. Εξ άλλου έτσι την εφήρμοσαν και οι ίδιοι στη ζωή τους.
Μας εξηγούν κατ’ αρχήν τι ακριβώς είναι η μετάνοια, πόσο απαραίτητη είναι στη ζωή μας, ποιες είναι οι μεγάλες της ωφέλειες για μας, τι πραγματικά πλούτο αποκτούμε απ’ αυτήν, πως είναι το δεύτερο βάπτισμα και η τρίτη γέννησή μας. Πόσο φιλάνθρωπος είναι ο Θεός, πόσο πολύ μας περιμένει, πόσα κάνει ο ίδιος για την επιστροφή μας και πόσο χαίρεται για καθέναν από μας που επιστρέφει. Επομένως πόσο μακάριος είναι εκείνος που μετανοεί κι έχει την μετάνοια κανόνα της ζωής του.
Επιπλέον μας αναφέρουν πόσο φοβερό είναι όταν αδιαφορούμε γι’ αυτήν και περισσότερο όταν δεν θέλουμε να μετανοήσουμε, βυθιζόμενοι έτσι στο πλήθος των κακών, αλλά και της οργής και των τιμωριών του Θεού.
Οι Πατέρες με πρακτικούς τρόπους, μας αναπτύσσουν πως θα επιτύχουμε την μετάνοια και πως θα καταστήσουμε αυτήν αποτελεσματική στη ζωή μας, απαντούν σε πλήθος από απορίες κι ενστάσεις μας, και μας αποτρέπουν απ’ την όντως διαβολική απόγνωση, αυτήν που ο εχθρός ενσπείρει στην καρδιά μας όταν αμαρτάνουμε.
Τα επιχειρήματα τους είναι αδιάσειστα, τα παραδείγματα τους διδακτικότατα, ο λόγος τους όντως Πνευματοφόρος, ευχάριστος και συναρπαστικός. Και δεν μένει στο τέλος, παρά η δική μας αδιάλειπτη μετάνοια. Αυτήν ακριβώς που θα φέρει τη χαρά, την ίαση και τη λύτρωση στη ζωή μας που τόσο πολύ μας λείπει…

Συγγραφέας : Παπαδημητρακόπουλος Κ. Γ.
Εκδότης : Φωτοδότες
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-8028-76-0
Σελίδες : 398
Τόμος : 1
Σχήμα : 19χ12
Κατηγορίες : Μετάνοια
Σειρές : Λόγος Πατερικός, Μυστηριακή Ζωή

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.13 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.