Μερίδες

Περιγραφή
Το παρόν βιβλίο απευθύνεται στους ειδικούς υγείας και δη στους διαιτολόγους. Αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει τα αποτελέσματα της καμπάνιας “Μερίδες: το μέγεθος… μετράει” που διενήργησε το medNutrition το χρονικό διάστημα 2010-2011.
Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελείται από 3 μέρη:
– Το θεωρητικό υπόβαθρο για τη διαχρονική αύξηση του μεγέθους των μερίδων και για τις μεθόδους μείωσής τους.
– Τα αποτελέσματα της έρευνας αναφορικά με τις γνώσεις των Ελλήνων για τις συνιστώμενες μερίδες, τις συνήθεις καταναλισκόμενες ποσότητες και εν γένει τη διατροφική τους συμπεριφορά.
– Τις εικόνες – οδηγούς που ο ειδικός μπορεί να χρησιμοποιήσει ως εργαλείο επιμόρφωσης για τις συνιστώμενες μερίδες των ελληνικών φαγητών και τροφίμων.Σπούδασε στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και απέκτησε Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στη “Διατροφή και Άσκηση”. Διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Διατροφής – Κλινικής Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και Εξωτερικός Συνεργάτης του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής.
Εργάστηκε σε Διαιτολογικό Γραφείο, με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον κ. Συντώση Λάμπρο, Αν. Καθηγητή του τμήματος Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Από το 2008 διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στη Χαλκίδα και συνεργάζεται με το portal διατροφής mednutrition.gr. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεις της έχουν παρουσιαστεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Συγγραφέας: Κατσαρόλη Ιωάννα
Εκδότης: medNutrition Publications
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 978-9963-9871-2-2
Σελίδες: 159
Σχήμα: 17χ22
Κατηγορίες: Διατροφή, Διαιτητική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 22.25 €