Μελετώντας την εποχή μου και τους ανθρώπους της

Περιγραφή
Αυτό το βιβλίο είναι γραμμένο σε δημοσιογραφικό στυλ. Πρόκειται για ζωντανή – “σπαρταριστή”, εφαρμοσμένη ψυχολογία στη πολιτική, τη θρησκεία, τον έρωτα κ.λπ. επίσης, περιέχει και ζωντανά πορτραίτα ατόμων που βρίσκονται στην επικαιρότητα. Επίσης, κάνει βαθιές αναλύσεις, σε θεωρητικό επίπεδο, όπου χρειάζεται, όπως π.χ. σε ψυχοπνευματικά φαινόμενα, τις ιδεολογίες κ.λπ.
Η ιδιαιτερότητά του βρίσκεται: στην επικαιρότητα, και στο “χάρισμα” του συγγραφέα, να μπορεί “να περνά” από τη θεωρία στην πράξη. Και, από αυτή την άποψη, έχει ένα τρομερό ενδιαφέρον, για να γνωρίσει κάποιος, και να μπορέσει να καταλάβει την ουσία όσων διαδραματίζονται στην Ελλάδα και παγκόσμια – στην ιδεολογία, την πολιτική, την τρομοκρατία, στη θρησκευτική κονίστρα ή τον έρωτα.
Από αυτήν την άποψη, έχει ενδιαφέρον, για πανεπιστημιακούς, φοιτητές – σπουδαστές, και καθένα, που θέλει να μελετήσει το φαινόμενο άνθρωπος στην πολύπλοκη διαστρωμάτωσή του. Διδάκτωρ ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπότροφος της Γαλλικής κυβέρνησης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Νοσοκομείο των Παρισίων Saint-Anne, με πρόσκληση του διάσημου Γάλλου Henrie Ey το 1959. Διέκοψε την ακαδημαϊκή του καριέρα για πολιτικούς λόγους. Έγραψε 32 βιβλία ψυχολογίας και 4 ψυχολογικά μυθιστορήματα, έχουν εκδοθεί 26 και αναμένονται τα υπόλοιπα. Το 1943-45 πήρε μέρος στην εθνική αντίσταση και ήταν μέλος του προεδρείου της ΕΠΟΝ Θεσσαλονίκης. Το 1942-52 ήταν εξόριστος στη Φολέγανδρο, Ικαρία, Μακρόνησο. Το 1959-99 δούλεψε σαν ψυχίατρος. Εφάρμοσε τον ιστορικό-διαλεκτικό υλισμό στην ψυχολογία-ψυχοπαθολογία. Ήταν υπεύθυνος, Απρίλιος 1993-95, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Θεσσαλονίκης, και έκανε 100 εκπομπές μιας ώρας, σαν ένα λαϊκό πανεπιστήμιο ψυχολογίας.

Συγγραφέας: Γαλανός Γιάννης Γ.
Εκδότης: Κυριακίδη Αφοί
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-343-825-1
Σελίδες: 320
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ψυχολογία, Εφαρμοσμένη, Κοινωνιολογία – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.59 €