Μαύρα πουλιά

Περιγραφή
Κι ο «ψηλωμένος νους» χαμήλωσε κι αγίασε ο πόνος ..
Ν’ αντέχω τα βασταγμένα δάκρυα που γίνηκαν κοφτερό γυαλί. Ν» αντέχω τις νύχτες που με σβουρίζουν αλύπητα. Να καταλαγιάσω τα βασταγμένα παράπονα που πνίγονται σ’ ανάερες ανάσες. Να καταλαγιάσω τις κατάρες που βγήκαν από μάνα απόνετη και γίνηκαν εφιάλτες, γίνηκαν στοιχειά τρομερά κι απάλευτα. Ν’ αλυσοδέσω τις βουβές κραυγές μου που τις νύχτες ουρλιάζοντας σκίζουν τα τείχη, ανεμοπλέκονται κι ανεμοσεργιανίζοντας με εκθέτουν.
Κι οι γείτονες είναι κοράκια μαύρα μ’ οχεντίσια στόματα, με φαρμακερές ψυχές… Κι ένα δάκρυ λαμπόστραψε στην κόγχη του ματιού μου, δεν κύλησε, γίνηκε και κείνο κοφτερό γυαλί.Η Ξένη Μητσοβασίλη γεννήθηκε στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων. Μετανάστευσε στην Αθήνα μαζί με την οικογένεια της στα δώδεκά της χρόνια. Εργάστηκε ως νοσηλεύτρια σε δημόσια νοσοκομεία. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον λαϊκό μας πολιτισμό και το δημοτικό μας τραγούδι. Το πρώτο της έργο, «Κόκκινο στάχυ», είναι γραμμένο με το αίμα της ψυχής της και αναφέρεται στον σακατεμένο μετεμφυλιακό κόσμο της υπαίθρου. Με τα βιβλία της «Φεγγάρια στο χώμα» και «Μαύρα πουλιά» κλείνει η τριλογία του «Νεοελληνικού Δράματος» από τον εμφύλιο έως το Πολυτεχνείο.

Συγγραφέας : Μητσοβασίλη Ξένη
Εκδότης : Βιβλιοτεχνία
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-88705-2-6
Σελίδες : 69
Σχήμα : 21χ14

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.12 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.