Μαύρα γυαλιά

Περιγραφή
H κυρία που οδηγεί Θάντερμπερντ φοράει μαύρα γυαλιά, μαντίλι στα μαλλιά και κρατάει όπλο. Eίναι όμορφη και ξανθιά, μύωψ, συναισθηματική, άλλοτε ψεύτρα και άλλοτε ειλικρινής, αποφασισμένη, μοιραία, ύποπτη…
O Σεμπαστιέν Zαπριζό, κορυφαίος στυλίστας της αστυνομικής λογοτεχνίας, αφηγείται την περιπέτεια μιας γυναίκας που αναζητά τον ίδιο της τον εαυτό· γίνεται η τραγική ηρωίδα που βιώνει μια απίστευτα δραματική και αλλόκοτη εμπειρία, κατά την οποία, σιγά σιγά, μεταμορφώνεται σε μια περσόνα, πολύ πιο επικίνδυνη και πολύ πιο γοητευτική. H απόδρασή της από τον συμβατικό κόσμο της καθημερινότητας σ’ εκείνον της ανομίας θα ενεργήσει πάνω της απελευθερωτικά.
Aτμοσφαιρικό νουάρ και συγχρόνως μυθιστόρημα δρόμου, γραμμένο με τη φινέτσα της γαλλικής σχολής του είδους, το «Mαύρα γυαλιά» διαβάζεται με κομμένη την ανάσα από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα. Μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Ανατόλ Λίτβακ, το 1970.Ο Σεμπαστιέν Ζαπριζό, κατά κόσμον Ζαν Μπατίστ Ρόσσι, γεννήθηκε στη Μασσαλία το 1931 και πέθανε στο Βισύ το Μάρτιο του 2003. Για πρώτη φορά εμφανίζεται στα γαλλικά γράμματα σε ηλικία δεκαεφτά χρονών, με το έργο του «Les mal partis», που αποσπά το βραβείο Unanimite 1966, στην επιτροπή του οποίου συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Σαρτρ, ο Αραγκόν, η Έλσα Τριολέ, ο Αντάμοφ. Ανάμεσα στα έργα του συγκαταλέγονται τα «Compartiment tueurs», «Piege pour Cendrillon», «La dame dans I’auto avec des lunettes et un fusil», «L΄ete meutrier». Όλα τα έργα του έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη.

Συγγραφέας : Japrisot Sebastien 1931-2003
Μεταφραστής : Βόγκλη Εύη
Εκδότης : Κέδρος
Έτος έκδοσης : 2013
ISBN : 960-04-4216-9
Σελίδες : 343
Σχήμα : 18χ12
Κατηγορίες : Γαλλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Αστυνομική λογοτεχνία
Σειρές : Μαύρο Βελούδιο

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.03 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.