Μαϊάμι και πάλι

Περιγραφή
“Σε ένα ξενοδοχείο στο Μαϊάμι, δύο άντρες κανονίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για να διεισδύσουν στην Κούβα. Θα έχουν μαζί τους ένα εξεζητημένο οπλισμό.”
Ο Αλεχάντρο Ογιέβα είναι ένας Κουβανός πράκτορας που έμπρακτα βάζει το εμείς πάνω από το εγώ. Όπως το έκαναν στο παρελθόν πολλοί επαναστάτες, Κουβανοί και άλλοι, αφήνοντας πίσω τους ένα σπουδαίο κληροδότημα για τις επόμενες γενιές, σε κάθε γωνιά της γης.
Το μυθιστόρημα του Λεονέλο Αβέγιο Μέσα, “Μαϊάμι και πάλι”, εκτός από την εξαιρετική του πλοκή και τη λογοτεχνική του ποιότητα, έχει και βαθύτατες πολιτικές προεκτάσεις. Αναδεικνύει σε σύγχρονο, πλέον, επίπεδο την αξία της σοσιαλιστικής Κούβας και την αντίστασή της στον πόλεμο που της κάνουν οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές, καθώς και το πώς οι Κουβανοί αντεπαναστάτες συμμετέχουν και αξιοποιούνται σε αυτόν τον πόλεμο. Σίγουρα ο αναγνώστης, μέσα από την εξαιρετική πλοκή του έργου, θα μπορέσει να κατανοήσει και την αδικία που διαπράττεται εδώ και δέκα χρόνια ενάντια στους πέντε Κουβανούς ήρωες, που βρίσκονται φυλακισμένοι σε κάποια σκοτεινά κελιά των αμερικανικών φυλακών, με την κατηγορία της κατασκοπείας.Ο Λεονέλο Αβέγιο Μέσα (Αβάνα, 1953) είναι Πτυχιούχος Ψυχολογίας, Διδάκτωρ στις ψυχολογικές επιστήμες, συγγραφέας και ερευνητής. Συμμετείχε στο διαγωνισμό αστυνομικού μυθιστορήματος του Υπουργείου Εσωτερικών, κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις. Μεταξύ των δημοσιευμένων έργων του είναι τα διηγήματα με τίτλο “Το τελευταίο έγκλημα” (Λέτρας Κουβάνας, 1979) και “Αποστολή στο Μαϊάμι” (Εκδόσεις Καπιτάν Σαν Λουίς, 2000). Το “Μαϊάμι και πάλι” είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, που κέρδισε το βραβείο του διαγωνισμού “Επέτειος του θριάμβου της Επανάστασης” το 2005.

Συγγραφέας: Abello Mesa Leonelo
Μεταφραστής: Πατούνα Καλλιόπη
Εκδότης: Σύγχρονη Εποχή
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-451-092-4
Σελίδες: 221
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αστυνομική λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.01 €