Μαφία και Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος

Περιγραφή
Με το έργο αυτό, οι εκδόσεις «Ιωλκός» επιχειρούν να φέρουν σε επαφή τον Έλληνα αναγνώστη με ένα από τα πλέον πολυθρύλητα θέματα του παρασκηνίου του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου αλλά και των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων που σηματοδότησαν την έναρξη του Ψυχρού Πολέμου. Το κείμενο του Νιούαρκ, ξεπερνώντας κατά πολύ τα όρια μιας ιστορικής καταγραφής και ανάλυσης, αξιοποιεί πολύτιμο και αδημοσίευτο μέχρι σήμερα αρχειακό υλικό των αγγλο-αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και διεισδύει στον πυρήνα της ιστορικής πρόκλησης που θέτει η συνεργασία της συμμαχικής πολιτικοστρατιωτικής ηγεσίας με το οργανωμένο έγκλημα διεθνώς.
Το βιβλίο «Μαφία και Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος», του Τιμ Νιούαρκ είναι λοιπόν μια εντυπωσιακή και προκλητική καταγραφή για το πώς το οργανωμένο έγκλημα εκμεταλλεύτηκε τη σκληρή πραγματικότητα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου για να επαυξήσει τα πλούτη του και να κυριαρχήσει υπογείως στη διεθνή πολιτική σκηνή (κυρίως των ΗΠΑ και της Ιταλίας).
Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ίσως, παρουσιάζουν τα όσα μας περιγράφει ο συγγραφέας για το ρόλο των Αμερικανοεβραίων γκάγκστερς (φίλων του περιώνυμου Λάκι Λουτσιάνο) μέσα στο όλο πλαίσιο «λειτουργίας» και εσωτερικών ανταγωνισμών της Μαφίας ή η εξέταση των ιστορικών εξελίξεων στο ζήτημα του υποστηριζόμενου από τη Μαφία ανταρτοπόλεμου στη Σικελία μετά το 1945, για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους στο κέντρο της Μεσογείου και κομβικού σημείου των διεθνών «οδών των ναρκωτικών»: Ένα πραγματικό Βασίλειο της Μαφίας, που κάποιοι στην Ουάσινγκτον φαίνεται να επιθυμούσαν.Ο Tim Newark (Τιμ Νιούαρκ) γεννήθηκε το 1961. Από το 1993 είναι ο αρχισυντάκτης του Military Illustrated, του πρώτου σε κυκλοφορία βρετανικού περιοδικού στρατιωτικής ιστορίας. Είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν τα «The Barbarians», «War in Britain», «Where They Fell», «Turning the Tide of War», «Camouflage». Υπήρξε ακόμη ο κειμενογράφος και ιστορικός σύμβουλος μιας σειράς έξι τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ για το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, του BBC Worldwide. Σήμερα ζει στο Λονδίνο.

Συγγραφέας: Newark Tim
Μεταφραστής: Τσίτσα Κατερίνα, Τσίτσα Ελευθερία Π.
Επιμελητής: Κοκκορόγιαννης Κώστας
Υπεύθυνος Σειράς: Κορίδης Κωνσταντίνος Ι.
Εκδότης: Ιωλκός
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-426-478-8
Σελίδες: 451
Σχήμα: 23χ15
Κατηγορίες: Παγκόσμιος πόλεμος, 1939-1945, Μαφία – Ιστορία
Σειρές: Πόλεμος και Στρατηγική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.50 €