Μαρτυρολόγιο

Περιγραφή

Το παρόν «Μαρτυρολόγιο» συγγραφέων και καλλιτεχνών που υπέστησαν διωγμούς, βασανιστήρια, εξορία και εκτελέστηκαν ή αυτοκτόνησαν, ή και καταδικάστηκαν σε λήθη, κατά τα χρόνια κυρίως του σταλινισμού, αλλά και του λενινισμού, είναι ενδεικτικό του πνεύματος μιας εποχής, μιας κοινωνίας και βεβαίως μιας συγκεκριμένης ιδεολογικής πρακτικής. Πολλοί συγγραφείς και καλλιτέχνες έχασαν την ζωή τους, ενώ όσοι γλίτωσαν την εκτέλεση εξορίστηκαν ή έμειναν στην σιωπή. Κάποιοι δε, επειδή δεν άντεξαν τις συνθήκες καταπιέσεως που επέβαλε το καθεστώς, οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία. Όλοι αυτοί οι δημιουργοί, στους οποίους είναι αφιερωμένη η παρούσα μελέτη, είναι «μάρτυρες» της ελευθερίας της σκέψεως, του λόγου και της κριτικής.

Ο Δημήτριος Β. Μπαλτάς γεννήθηκε στον Βόλο το 1970. Το διάστημα 1987-1991 σπούδασε κλασσική φιλολογία στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 2002 ανεκηρύχθη διδάκτωρ της φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ασχολείται με ζητήματα βυζαντινής και ρωσσικής φιλοσοφίας.

Συγγραφέας : Μπαλτάς Δημήτριος Β.
Εκδότης : Εναλλακτικές Εκδόσεις
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 960-427-159-7
Σελίδες : 138
Σχήμα : 17×12
Κατηγορίες : Πολιτικές επιστήμες, Βιβλιογραφία, Ελληνική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.46 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.