ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ – Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ

Περιγραφή
Μαραθώνας. Εκεί έλαβε χώρα μια από τις πιο κρίσιμες μάχες της Ιστορίας. Και μόνο η αναφορά του ονόματός του δημιουργεί εικόνες υπεράνθρωπου θάρρους, πείσματος και γενναιότητας. Μέχρι σήμερα τα γεγονότα του Μαραθώνα έχουν αναλυθεί αποκλειστικά μέσω της στενής οπτικής ανθρώπων εξειδικευμένων στους αρχαίους χρόνους. Ο δημοσιογράφος και στρατιωτικός ιστορικός Τζιμ Λέισι αποκαλύπτει, με μιαν άλλη ματιά, γιατί συνέβη η μάχη, πώς εκτυλίχθηκε και αν έσωσε πράγματι τον δυτικό πολιτισμό.
Ο Λέισι συνθέτει με εκπληκτικό τρόπο τον κόσμο του πέμπτου αιώνα π.Χ. που εξέπνευσε με την ήττα της Περσικής Αυτοκρατορίας από μια ομάδα αποφασισμένων Ελλήνων υπερασπιστών. Χρησιμοποιώντας ως βάση τον Ηρόδοτο, ο Λέισι αναλύει την τακτική και τη στρατηγική που ακολουθήθηκαν στη μάχη, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των μαχητών που χρησιμοποίησε η κάθε πλευρά. Δείχνει πώς ο βαριά οπλισμένος περσικός στρατός έχασε το ηθικό του και τελικά και την ίδια τη μάχη μπροστά στην αθηναϊκή φάλαγγα. Αμφισβητεί την άποψη που υιοθετούν πολλοί ιστορικοί, ότι ο Μαραθώνας απέδειξε ότι ο ελληνικός «δυτικός τρόπος διεξαγωγής πολέμου» αποτελεί την καλύτερη νικηφόρο στρατηγική μέχρι σήμερα.
Το βιβλίο ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ – Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ αποτελεί μια θαυμάσια ερμηνεία του ιστορικού γεγονότος που έμελλε να κάνει τον κόσμο πιο ασφαλή, ώστε να υποδεχτεί τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα, και τελικά τη σύγχρονη δημοκρατία.Ο Τζιμ Λέισι γεννήθηκε στις ΗΠΑ και υπηρέτησε για δώδεκα χρόνια ως αξιωματικός του αμερικανικού στρατού. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις, αλλά εγκατέλειψε τον κόσμο του εμπορίου όταν καταστράφηκε το γραφείο του, το οποίο βρισκόταν στους Δίδυμους Πύργους. Έπειτα από έξι χρόνια στο Ινστιτούτο Αμυντικής Ανάλυσης, όπου ασχολήθηκε με θέματα όπως οι πόλεμοι στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, η τρομοκρατία, η σχέση οικονομίας και εθνικής ασφάλειας κ.ά., σήμερα εργάζεται στη στρατιωτική σχολή του Κουάντικο ως καθηγητής Πολέμου, Πολιτικής και Στρατηγικής. Με εμπειρία αρθρογράφου στο περιοδικό «Time», ο Λέισι ασχολείται με τη συγγραφή κειμένων σχετικών με κορυφαία ιστορικά γεγονότα.

Συγγραφέας : Lacey Jim
Εκδότης : Ψυχογιός
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 978-960-496-697-4
Σελίδες : 353
Σχήμα : 21χ14

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.80 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.