Μανώλης Μαρκάκης

Περιγραφή
Πιστεύοντας ότι οι άνθρωποι του πνεύματος δε φεύγουν ποτέ, αλλά ότι είναι πάντα ανάμεσά μας, μας νουθετούν και μας διδάσκουν με το έργο τους, θεώρησα χρέος μου να φέρω στη δημοσιότητα τον άνθρωπο Μανώλη Μαρκάκη, όπως τον βίωσα αναπολώντας την πορεία του από τα πρώτα-πρώτα χρόνια της σύντομης ζωής του μέχρι το πρόωρο και ξαφνικό πέρασμά του στην αιωνιότητα.
Στις σελίδες αυτές παρουσιάζεται ένα αντιπροσωπευτικό μέρος της πνευματικής του δημιουργίας (επιστημονικό-λογοτεχνικό), αρχής γενομένης από τα πρώτα γραπτά και δημοσιεύσεις του σε ηλικία 15 ετών, αποσπάσματα από αυτοτελείς εκδόσεις, δημοσιεύσεις, μεταφράσεις, ένα μικρό μέρος από το ανέκδοτο έργο του, επιστολές, κριτικές που βρέθηκαν στο αρχείο του και κατάλογος των δραστηριοτήτων του (συνέδρια, ομιλίες, διαλέξεις, βιβλιοκρισίες, δοκίμια, σκόρπιες δημοσιεύσεις…).Η Κλειώ Λούμου-Μαρκάκη γεννήθηκε στο Πετροκεφάλι Ηρακλείου Κρήτης, από γονείς εκπαιδευτικούς, και μεγάλωσε στο Ηράκλειο. Κατοικεί στην Αθήνα, είναι παντρεμένη με τον Πολυχρόνη Λούμο και έχει αποκτήσει τρία παιδιά. Έχει τελειώσει την Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης και παρακολούθησε σεμινάρια παιδαγωγικής και Φιλολογίας στην Αθήνα. Εργάστηκε ως δασκάλα σε Ιδιωτικά και Δημόσια Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Αθήνα.
Από τα νεανικά της χρόνια ασχολήθηκε με τη συγγραφή, δημοσιεύοντας κείμενά της σε διάφορα λογοτεχνικά κυρίως περιοδικά, και ιδιαίτερα στον περιοδικό Κρητικό Τύπο. Συμμετείχε και στη συγγραφή της “Σχολικής Υδρίας”.
Είναι τακτικό μέλος σε Σωματεία και Συλλόγους, όπως: “Εταιρεία φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου”, “Κοινωφελής Επιστημονική Εταιρεία Ερεύνης του Ελληνορθόδοξου Βυζαντινού Πολιτισμού”, της “Ένωσης Συντακτών Κρητικού Τύπου” κ.α.
Είναι αδελφή του φιλοσόφου-κοινωνιολόγου Μανώλη Μαρκάκη και μετά το θάνατό του ανέλαβε την ευθύνη ν’ ασχοληθεί με την προβολή και διάδοση του έργου του, ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστό.

Συγγραφέας: Λούμου – Μαρκάκη Κλειώ
Επιμελητής: Μπενάρδος Ζώης
Εκδότης: Δρόμων
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-8330-43-2
Σελίδες: 334
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Προσωπικές αφηγήσεις – Μαρτυρίες, Πρόσωπα στη λογοτεχνία, ιστορία, βιογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.36 €