Μανώλης Καλομοίρης 50 χρόνια μετά

Περιγραφή
Ένας συνθέτης συνήθως κρίνεται κύρια για το συνθετικό του έργο καθώς και από την απήχηση που είχε αυτό στο κοινό της εποχής του αλλά και στις μεταγενέστερες εποχές. Στην περίπτωση του Μανώλη Καλομοίρη ωστόσο, έχουμε να κάνουμε με την σπάνια εκείνη μορφή δημιουργού που καταφέρνει να συνδυάζει πολλές ακόμα ιδιότητες πέρα από τις καθαρά καλλιτεχνικές.
Η πολύπλευρη και πολυπράγμων αυτή προσωπικότητα, που τάραξε τα νερά της μουσικής ζωής της Ελλάδας στο πρώτο μισό του προηγούμενου αιώνα, με τις ιδέες, το όραμα, τα μουσικά του έργα αλλά και τις δυναμικές παρεμβάσεις του σε κάθε σχεδόν τομέα σχετικό με τη μουσική, άφησε, πιστεύω, μιαν ανεξίτηλη σφραγίδα στον νεώτερο μουσικό μας πολιτισμό. Το γεγονός ότι τόσο η ζωή του όσο και το έργο του – μουσικό και όχι μόνο – αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν ακόμα σήμερα αντικείμενο έρευνας, ενδελεχούς μελέτης, ενίοτε και διαμαχών, όπως προκύπτει και από τον παρόντα τόμο, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον σημαντικό ρόλο του Καλομοίρη στα μουσικά μας πράγματα.
(Χαρά Καλομοίρη, από το εισαγωγικό σημείωμα)

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Φιδετζής Βύρων, Τσαλαχούρης Φίλιππος, Σιώψη Αναστασία Α., Ρωμανού Καίτη, Χαρκιολάκης Αλέξανδρος, Τσέτσος Μάρκος 1968-, Σαμπροβαλάκης Γιάννης, Χναράκη Μαρία, Μπελώνης Ιωάννης, Οικονομίδου Μυρτώ, Μαλιάρας Νικόλαος Γ., Κολοβός Χρήστος Ηλ.
Επιμελητής: Μαλλιάρας Νίκος, Χαρκιολάκης Αλέξανδρος
Εκδότης: Fagotto
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-6685-50-0
Σελίδες: 296
Σχήμα: 23χ17
Κατηγορίες: Συνθέτες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.42 €