Μακροοικονομική

Περιγραφή
Το πολύ επιτυχημένο εγχειρίδιο των Andrew Abel και Ben Bernanke, που έχει μεταφραστεί από την πιο πρόσφατη 4η έκδοση, είναι κατάλληλο όχι μόνο για το ενδιάμεσο επίπεδο μαθημάτων -ιδιαίτερα αν ο φοιτητής έχει διδαχτεί σε εισαγωγικό επίπεδο το βιβλίο του D. Begg, «Εισαγωγή στην οικονομική»- αλλά και για το προχωρημένο επίπεδο της μακροοικονομικής θεωρίας.
Το διδακτικό του πλεονέκτημα συνίσταται στο ότι πηγαίνει στο βάθος των θεμάτων και τα αναλύει εμπεριστατωμένα, χωρίς να πλατιάζει στην παρουσίαση και, κυρίως, χωρίς να προϋποθέτει τη γνώση κάποιων ζητημάτων για να προχωρήσει στα πιο σύνθετα.
Το βιβλίο περιέχει πολύ ενδιαφέροντα και χρήσιμα για τον φοιτητή παραδείγματα πραγματικών γεγονότων, κι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που το καθιστά εξαιρετικά παιδαγωγικό.Κατέχει την έδρα Robert Morris της χρηματοοικονομικής στο Wharton Scool και διδάσκει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.
Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον απ’ όπου αποφοίτησε με διάκριση και πήρε το διδακτορικό του από το ΜΙΤ.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα, όπως φαίνεται στις πολυάριθμες δημοσιεύσεις του, κινούνται στο χώρο της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής, του σχηματισμού κεφαλαίου, της κοινωνικής ασφάλισης και της τιμολόγησης των χρηματοοικονομικών στοιχείων. Είναι ερευνητής στο National Bureau of Economic Research και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του περιοδικού «Carnegie-Rochester Conference Series».

Συγγραφέας : Abel Andrew B., Bernanke Ben S.
Μεταφραστής : Λαντούρης Γιάννης
Επιμελητής : Μίνογλου Θέμις
Εκδότης : Κριτική
Έτος έκδοσης : 2003
ISBN : 960-218-281-4
Σελίδες : 471
Τόμος : 2
Σχήμα : 25χ18
Κατηγορίες : Μακροοικονομική
Σειρές : Επιστημονική Βιβλιοθήκη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 30.36 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.