Μακεδονικός Αγώνας Παύλος Μελάς

Περιγραφή
Είναι γνωστό ότι το 2004 συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την θυσίαν του ήρωος του μακεδονικού αγώνος Παύλου Μελά. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος τιμώντας τη μνήμη του αφιέρωσε τα «Δίπτυχα» του 2004 εις «τον Παύλον Μελάν, επί τη συμπηρώσει ετατόν [100] ετών από του ηρωικού θανάτου αυτού». Παράλληλα συνέστησε απανταχού της Ελλάδος την διοργάνωσιν πολλών και ποικίλων εκδηλώσεων τιμής και μνήμης του Παύλου Μελά και των ηρών του μακεδονικού αγώνος.
Εντός των πλαισίων αυτών η Ιερά Μητρόπολις Καστοριάς συμπαριστούμενη από τους τοπικούς φορείς [την ΤΕΚΔ και την νομαρχία Καστοριάς] και συμμετέχουσα εις την πανελλήνιαν απότισιν φόρου τιμής κι ευγνωμοσύνης προς αυτούς, οι οποίοι με το αίμα των έγιναν εις ημάς δρομοδείκτες της αξιοπρέπειας του χρέους και της τιμής, διοργάνωσε λαμπράς εκδηλώσεις με δύο βασικούς χρονικούς άξονας, αυτάς του Μαΐου[15-32] και του Οκτωβρίου [15-17] 2004.
Εις τα εκδηλώσεις του Μαΐου ξεχώρισε, μεταξύ άλλων, το διήμερον επιστημονικόν συνέδριον με θέμα: «Μακεδονικός αγώνας, Παύλος Μελάς». Οι διακεκριμένοι επιστήμονες, εισηγητές, παρουσίασαν ενδιαφέρουσες απόψεις και θέσεις, επιστημονικά τεκμηριωμένες και απέσπασαν τα θετικά σχόλια των συνέδρων, οι οποίοι είχαν κατακλύσει την αίθουσαν της ΕΔΗΚΑ.[…]
Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ

Εισηγητής : Λαζάρου Αχ. Γ., Νιχωρίτης Κωνσταντίνος Γ., Κουτσιαύτης Εμμανουήλ Η., Δάρδας Αναστάσιος Ν., Τσότσος Γεώργιος Π., Βλασίδης Βλάσης, Αλεξίου Γεώργιος, Κόντης Βασίλειος, Ταρνανίδης Ιωάννης Χ., Τζινίκου – Κακούλη Αθηνά, Σφέτας Σπυρίδων, Καραθανάσης Αθανάσιος Ε., Μαζαράκης – Αινιάν Ιωάννης Κ., Μέρτζος Νικόλαος Ι.
Εκδότης : Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN :
Σελίδες : 264
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Μακεδονία – Ιστορία – 1909-1918

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.97 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.