Μαθηματικά για οικονομολόγους

Περιγραφή
Στο παρόν βιβλίο παρουσιάζονται με τρόπο απλό και κατανοητό τα βασικά θεωρητικά θέματα της Γραμμικής Άλγεβρας και του Απειροστικού Λογισμού που καλύπτουν πεδία των Οικονομικών, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
Έγινε προσπάθεια ώστε η ύλη του βιβλίου να περιλαμβάνει τις απαραίτητες μαθηματικές μεθοδολογίες που είναι αναγκαίες για την ανάλυση θεμάτων από τα παραπάνω πεδία, χωρίς όμως να παραλείπονται και χρήσιμες θεωρητικές έννοιες.
Επειδή, ο στόχος του βιβλίου δεν είναι μόνο η θεωρητική παρουσίαση των Μαθηματικών εννοιών αλλά και οι πρακτικές εφαρμογές αυτών δίνονται επιπλέον λυμένα παραδείγματα, ασκήσεις και εφαρμογές, ώστε οι αναγνώστες του να αποκτήσουν γλώσσα έκφρασης και εργαλεία λογισμού προκειμένου να είναι σε θέση να κατανοούν και να επιλύουν θέματα στα πεδία των Οικονομικών, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.Ο Δημήτριος Χ. Κόκοτος απέκτησε πτυχίο Μαθηματικού από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διδακτορικό δίπλωμα Ph.D., σχετικό με Μαθηματικά και Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Διδάσκει Οικονομικά Μαθηματικά από το 2005 στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών, ενώ δίδαξε Μαθηματικά και σαν Επιστημονικός Συνεργάτης, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδάσκει επίσης, Εικονικά Περιβάλλοντα Πληροφόρησης, Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, Πληροφορική και Πληροφοριακά συστήματα στη Ναυτιλία, στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει συγγραφική δραστηριότητα με ικανό αριθμό διδακτικών εγχειριδίων και μονογραφιών, σχετικών με τα διδακτικά του αντικείμενα. Έχει σχετικές παρουσιάσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια, καθώς και δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων και ερευνητικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά με κριτές.

Συγγραφέας: Κόκοτος Δημήτριος Χ., Θαλασσινός Ελευθέριος Ι.
Εκδότης: Διόνικος
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-6619-48-6
Σελίδες: 226
Σχήμα: 24χ17

Τιμή σε ιστοσελίδες: 19.71 €