ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ I – ΤΟΜΟΣ: 1

Περιγραφή
Το εγχειρίδιο αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα για αυτούς που επιθυμούν να ασχοληθούν με την εκμάθηση της γλώσσας και τους βοηθά να δουλέψουν αυτόνομα και δημιουργικά σε ό,τι αφορά την εξοικείωση τους με τη δομή της ιταλικής γλώσσας.
Γι’ αυτόν το λόγο γίνεται μια σύντομη εισαγωγή στη γλώσσα. Τα κείμενα που έχουν επιλεγεί είναι απλά και κατανοητά σε όσους έχουν αποκτήσει βασικές γνώσεις στο Α΄ επίπεδο της γλώσσας. Τόσο οι λεξιλογικές ασκήσεις όσο και αυτές κατανόησης και παραγωγής γραπτού και προφορικού λόγου, συμβάλλουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων κατανόησης των κειμένων στην ιταλική και ταυτόχρονα στη γενικότερη βελτίωση της γνώσης της γλώσσας.
Στόχος είναι να δοθούν, οι απλούστεροι και πρακτικότεροι κανόνες της ιταλικής γλώσσας, ώστε ο ενδιαφερόμενος με την εργασία του και το αίσθημα της ευθύνης που πρέπει να νοιώθει κάθε πνευματικός άνθρωπος απέναντι στον εαυτό του, να έχει ένα χρήσιμο εργαλείο, που θα τον βοηθήσει και θα τον διευκολύνει να αναπτύξει την πρωτοβουλία, την πρωτοτυπία και τη δυνατότητα στην εκμάθηση της γλώσσας, όχι όμως δίνοντας του έτοιμη λύση για τα προβλήματα του, μα βοηθώντας τον να βρει τρόπο να τα υπερνικήσει. […]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)Η Ζωή Βαζούρα σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στην Ιταλική Φιλολογία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διδακτική των Γλωσσών στο Διατμηματικό του Α.Π.Θ. Συμμετείχε σε πολλά Διεθνή Συνέδρια με ανακοινώσεις στη Διαπολιτιομική Εκπαίδευση, στην Πολυγλωσσία, στην Αξιολόγηση, στη Διδακτική της Ιστορίας και στην Εκπαίδευση από Απόσταση. Έχει μεταφράσει έργα Ιταλών ποιητών και συγγραφέων και δημοσίευσε εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος πνευματικών συλλόγων και της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου. Εργάζεται ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει την ιταλική γλώσσα στο Α.Π.Θ.

Συγγραφέας : Βαζούρα Ζωή Α.
Εκδότης : University Studio Press
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-12-1615-4
Σελίδες : 186
Τόμος : 1
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Ιταλική γλώσσα – Διδακτικά βιβλία για ξένους, Ιταλική γλώσσα – Σπουδή και διδασκαλία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.04 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.