Μαίανδρος ο έρωτας

Περιγραφή
ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΜΟΥΣΑ
Ω, Μούσα της γλυκιάς ζωής!
Πανδύναμη, εσύ, της καρδιάς
Ερατώ, ταξιδεύτρα!
Ταξίδεψέ με στους δύσκολους Μαιάνδρους σου.
Στου Έρωντα άφησέ με το περβόλι
Να σπείρω τον σίτο της σωφροσύνης…
Τα σκίτσα του βιβλίου είναι ένας κύκλος γυμνών με κάρβουνο για σχέδιο στο χαρτί.Η Άννα Τακάκη – Μαρκάκη γεννήθηκε σ’ ένα ορεινό χωριό, τη Ζήρο Σητείας. Τα παιδικά και νεανικά της χρόνια ρούφηξαν όλους τους χυμούς της ήρεμης ζωής της υπαίθρου με τη γλαφυρή γλώσσα και την ομορφιά του κρητικού τοπίου, ζώντας καθημερινά τις παραδόσεις και τα ήθη του τόπου της. Από εκεί αντλεί και τη μεγαλύτερη πηγή των εμπνεύσεών της, όπως και από τον ίδιο τον άνθρωπο και τη ζωή, καθώς εξελίσσεται. Ζει μόνιμα με την οικογένειά της στη Σητεία της Κρήτης. Χρονογραφήματα και άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε τοπικές εφημερίδες. Ποιήματά της βραβεύτηκαν σε ελληνικούς και παγκόσμιους ποιητικούς διαγωνισμούς.
Το 2009 κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου των Αμφικτιόνων στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Ολυμπιακοί Αγώνες και Αμφικτιονίες – δύο Πανάρχαιοι Διαχρονικοί Θεσμοί», τιμήθηκε με το Β΄Βραβείο (προς τιμής του Φιλίππου, βασιλιά των Μακεδόνων).
Ποιήματά της έχουν μελοποιηθεί από τον διεθνούς φήμης μουσουργό, πιανίστα και συνθέτη, Νίκο Αστρινίδη. Το «Είσαι μια θάλασσα» παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια μουσικοφιλολογικής εκδήλωσης στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης Θεσσαλονίκης και κυκλοφορεί στο Cd 90th birthday anniversary.
Είναι μέλος της «Αμφικτιονίας Ελληνισμού» και εκπρόσωπος του παραρτήματος στη Σητεία Κρήτης, μέλος της «Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας» της «Ένωσης Κρητών Στιχουργών Μ. Κ.», καθώς και άλλων πολιτιστικών φορέων.
Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: «Χρώμα θαλασσινό», εκδόσεις «Δαρδανός», 2004. «Αλλιώς φυσά τ’ Αέρι», εκδόσεις «Αεράκη», 2007 και «Υγιέ μου – το τραγούδι της μάνας», εκδόσεις «Αμφικτιονία Ελληνισμού», 2010.

Συγγραφέας : Τακάκη – Μαρκάκη Άννα
Εικονογράφος : Paganini Emma
Εκδότης : Βεργίνα
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 960-9523-91-9
Σελίδες : 100
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.00 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.