Μέρες

Περιγραφή
“Είναι δύσκολο να σας διηγηθώ σε λίγες γραμμές, την εμπειρία τόσων χρόνων που ‘χω περάσει στις Ισπανικές φυλακές, ίσως αδύνατον. Τόσες στιγμές στεναχώριας, ελπίδας, βίας, χαράς, κακίας, κατάθλιψης, διασκέδασης, δεν μπορώ να τις περιγράψω με την ανεπαρκή μου πένα, όμως θα προσπαθήσω να σου μεταφέρω έστω μερικές πινελιές αυτής της πραγματικότητας, σε σένα που ότι φτάνει μέχρι τα αυτιά σου, σχετικά με μας, είναι προϊόν παραπληροφόρησης.”
(Ινιάκι ντε Χουάνα Τσάος, Βάσκος πολιτικός κρατούμενος)Ο Ινιάκι ντε Χουάνα Τσάος γεννήθηκε το 1955 στο Λεγκάθπι (Χιπούθκοα). Μετά από λίγα χρόνια η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Ντονόστια (Σαν Σεμπαστιάν) όπου και έζησε μέχρι το 1983 όταν αναγκάστηκε να καταφύγει στο Ιπαράλδε (Το Γαλλικό τμήμα της Χώρας των Βάσκων) ως πολιτικός πρόσφυγας.
Το 1987 συνελήφθη στην Μαδρίτη μαζί με άλλα έξι μέλη της ΕΤΑ και καταδικάστηκε με το μάξιμουμ της προβλεπόμενης από το νόμο ποινής. Γνώρισε τη φυλακή πριν και μετά την “σωφρονιστική” διασπορά και έχει περάσει από τις παρακάτω φυλακές: Καραμπαντσέλ, Αλκαλά-Μέκο, Οκάνια, Ερέρα ντε λα Μάντσα, Σεβίγια ΙΙ, Θέουτα, Σάλτο ντε Νέγκρο (Κανάρια νησιά), Μάλαγα ΙΙ, Πουέρτο ντε Σάντα Μαρία ΙΙ, Μούρθια, Ίμπιθα, Βαλντεμόρο, Μελίγια και Πουέρτο ντε Σάντα Μαρία Ι.

Συγγραφέας: Juana Chaos Ipaki de
Εκδότης: Διάδοση
ISBN:
Σελίδες: 108
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Πολιτικοί κρατούμενοι – Προσωπικές αφηγήσεις, Βάσκοι, Φυλακές – Ισπανία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.66 €