Μέγα σύγχρονο γερμανοελληνικό λεξικό ιατρικής ορολογίας

Περιγραφή

Το έργο αυτό αποτελεί συνέχεια της 2ης έκδοσης, η οποία είχε κυκλοφορήσει το 1996, περιείχε 34.000 λήμματα και είχε συνολικά 656 σελίδες, Η παρούσα έκδοση είναι η 3η, λίαν βελτιωμένη, αποτελείται από 1208 σελίδες και περιέχει 58.500 λήμματα. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παρούσας έκδοσης είναι: α. η παράθεση βραχείας εννοιολογικής ερμηνείας των λημμάτων (όπου αυτό είναι δυνατό και επιβεβλημένο), και β. η παράθεση των συνωνύμων στη γερμανική γλώσσα στο τέλος της ερμηνείας κάθε λήμματος. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι, το έργο αυτό είναι μοναδικό, σε ό,τι αφορά τον πλούτο και τον τρόπο ερμηνείας των λημ­μάτων, καθώς και στην παράθεση των συνωνύμων.

Ο δρ. Παύλος Αθ. Κοuσουρής γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Είναι Ταξίαρχος Υγειονομικού ε.α., Διδάκτωρ της Ιατρικής και Συγγραφέας. Διοίκησε Μονάδες Υγειονομικού του Ελληνικού Στρατού. Υπηρέτησε ως Χειρουργός σε στρατιωτικά νοσοκομεία και άσκησε διδακτικό και ερευνητικό έργο. Εκπαιδεύτηκε και εργάσθηκε ως Γενικός Χειρουργός, συνολικά επί 11 χρόνια, στη Γερμανία.
Δημοσίευσε 83 επιστημονικές εργασίες. Εκπόνησε και εξέδωσε τα εξής βιβλία:
1) Γερμανοελληνικό Λεξικό Ιατρικών όρων
2) Ελληνογερμανικό Λεξικό Ιατρικών Όρων με απόδοση και στα αγγλικά και
3) Λεξικό Ξενόγλωσσων Ιατρικών Συντμήσεων.
Τιμήθηκε με τα παράσημα των Ταγμάτων: 1) Γεωργίου του Α’ ( Αργυρός Σταυρός), 2) Φοίνικος ( Χρυσός Σταυρός) και 3) Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας. Έλαβε Τιμητικό Δίπλωμα για την συμπλήρωση 10-ετίας λειτουργίας του Καρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» (Διευθυντής: καρδιοχειρουργός δρ.Σωτήριος Πράπας). Εξακολουθεί να ασχολείται με την έρευνα και τη συγγραφή. Είναι έγγαμος, έχει 2 τέκνα και κατοικεί στο Χαλάνδρι.

Συγγραφέας : Κουσουρής Παύλος
Εκδότης : Αγγελάκη Εκδόσεις
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 618-5011-66-2
Σελίδες : 1216
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Ιατρική – Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά , Ιατρική – Ορολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 72.52 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.