Μάχη του Μαραθώνα: Η ανατροπή

Περιγραφή
Η Μάχη του Μαραθώνα σηματοδοτεί μια από τις πλέον σημαντικές στιγμές της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας, αφού υπήρξε καταλυτικός παράγοντας στη δημιουργία του Δυτικού Πολιτισμού. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι και σήμερα, οι βασικές της παράμετροι παρέμεναν άγνωστες.
Στο βιβλίο αυτό, αποτέλεσμα της πολυετούς έρευνας των δύο συγγραφέων, αποκαλύπτονται για πρώτη φορά κρίσιμα συμβάντα της περίφημης μάχης. Ταυτόχρονα, δημοσιεύεται η πλέον πρωτότυπη αναπαράστασή της και παρουσιάζεται ο ακριβής τρόπος με τον οποίο επετεύχθη η ελληνική νίκη. Οι συγγραφείς καταδεικνύουν ότι η εποποιία του Μαραθώνα υπήρξε όχι μόνο μεγαλειώδης, αλλά και συγκλονιστική.
Η “Μάχη του Μαραθώνα, η Ανατροπή” αποτελεί τομή στη διεθνή βιβλιογραφία. Παρουσιάζονται (με βιβλιογραφική τεκμηρίωση περισσοτέρων από δύο χιλιάδων παραπομπών) για πρώτη φορά:
– Η ακριβής θέση του αθηναϊκού στρατοπέδου και των καταλοίπων του.
– Η ακριβής θέση της ελληνικής παράταξης και η σύνθεση των δυνάμεών της.
– Ο ακριβής χώρος στον οποίο διεξήχθη η περίφημη μάχη.
– Το ευφυές ελληνικό σχέδιο μάχης που οδήγησε στην εξόντωση των επίλεκτων δυνάμεων της περσικής αυτοκρατορίας, και ιδίως του πανίσχυρου ιππικού της που πολέμησε στον Μαραθώνα.
Επίσης, οι συγγραφείς αποκαλύπτουν με ποιον τρόπο το γεγονός αυτό δημιούργησε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα αμέσως μετά το 490 π.Χ., καθώς επέφερε την ενδυνάμωση της πρώτης Δημοκρατίας στον κόσμο.

Συγγραφέας: Λαγός Κ., Καρυανός Φ.
Εκδότης: Μένανδρος
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 618-5033-37-2
Σελίδες: 488
Σχήμα: 34χ24
Κατηγορίες: Ελλάς – Ιστορία, Αρχαία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 62.10 €