Λόγοι πάνω από μια μυρμηγκοφωλιά

Περιγραφή
“Το πάθος είναι βαθύ μαρτύριο, φίλοι μου, μαρτύριο, περιτυλιγμένο σ’ ένα λεπτό κουκούλι που ονομάζεται απόλαυση. Δεν είναι πάθος κάθε μαρτύριο αλλά μόνο εκείνο, που έχει και απόλαυση μέσα του ή γύρω του ή στο βάθος του, ή στην κορυφή του. Το πάθος είναι μια φωτιά που μας ζεσταίνει, επειδή βρίσκεται κοντά μας, και μας καίει, επειδή βρίσκεται πάρα πολύ κοντά μας. Τι φοβάστε περισσότερο εσείς: να καείτε στη φωτιά ή να πνιγείτε στο νερό σβήνοντας την πυρκαγιά;”
Ο Άγιος Νικόλαος της Σερβίας (Βελιμίροβιτς) μέσα από τον ποιητικό του λόγο, τις εικόνες και τους μύθους, μας αφηγείται την περιπέτεια της πνευματικής ζωής του ανθρώπου. Μια περιπέτεια που ξεκινά με τη συνειδητοποίηση και την κατανόηση των αληθειών της ύπαρξης μας και μέσα από ένα διαρκή αγώνα μας οδηγεί στην απελευθέρωση. Ο Άγιος διεισδύει βαθειά στην ανθρώπινη ψυχή, φωτίζει τα σκοτεινά της σημεία, τους φόβους, τα πάθη, τις αδυναμίες, τις αντιθέσεις. Μας καλεί με τόλμη και αυτοπεποίθηση να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες μας και να βαδίσουμε στο δρόμο του Χριστού.
Οι εκδόσεις “Χροές”, παραδίδουν το έργο αυτό του Αγίου Νικολάου της Σερβίας στους Έλληνες αναγνώστες, με τη βεβαιότητα ότι θα ωφελήσουν πνευματικά και ηθικά.

Συγγραφέας: Nikolaj Velimirovic Sveti 1881-1956
Μεταφραστής: Πέτσιν Σβετλάνα, Σαραγούδας Ηλίας
Εκδότης: Χρόες
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-98846-2-8
Σελίδες: 96
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Πατέρες της Εκκλησίας – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.54 €