Λογοχανείο

Περιγραφή

20+1 ανατρεπτικά διηγήματα με γλώσσα καθημερινή και σύγχρονη, αλλά όχι συνηθισμένη, ενίοτε σκληρή αλλά μακριά από in μοντερνισμούς. Το «Λογοχανείο» ισορροπεί μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Ζωές ανθρώπων και χαρακτήρων που κινούνται γύρω μας. Ιστορίες που αξίζει να ειπωθούν. Ιστορίες που συγκινούν, διασκεδάζουν, εξοργίζουν. Σεξ, μοναξιά, έρωτας, παράνοια, τρυφερότητα, επιμονή, όνειρα, εφιάλτες, εμμονές, δικά τους, δικά σου. Όλα στροβιλίζονται από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα όπως σε ένα παχνί λόγου, όπως σε μια κιβωτό ανθρώπων. Όλα χωρούν και όλα περισσεύουν, αρκεί να στρέψεις για μια στιγμή το βλέμμα σου πάνω τους και να τα «δεις». 20+1 καθημερινές αλλά ιδιαίτερες ζωές σε καλούν στην παρέα τους. Μπες στον κόσμο τους… και δες… Το βιβλίο περιέχει τα διηγήματα: «Υιοθεσία», «Σκυλολόι», «Φυλακή», «Θαλασσογραφία», «Το χασμουρητό», «Η δεκαοχτούρα», «Κινέζικη πατούσα», «Bush-ουλώντας», «Κολωνάκι», «Το καναρίνι», «Πιθηκάκι, αγάπη μου», «Νοσοκομειακά απόβλητα», «Ψυχικό τραλαλά», «Κορίτσι με μούσι», «Ο γίγαντας και το νανάκι», «9/8», «Ασύρματη σχέση», «Ρεβεγιόν σε οίκο ανοχής», «Το τελευταίο βαγόνι», «Δολοφονία ενός αυτιού», «Η επίσκεψη».

Ο Γιάννης Ζευγώλης γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1978 στην Αθήνα. Κατάγεται από την Απείρανθο της Νάξου. Αποφοίτησε από το Λεόντιο Λύκειο Νέας Σμύρνης. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε ειδίκευση στη μετάφραση. Μιλάει νοηματική, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά. Άρθρα του δημοσιεύονται σε πολλά περιοδικά. Εργάζεται στον χώρο της διαφήμισης.

Συγγραφέας : Ζευγώλης Γιάννης
Εικονογράφος : Χασάνδρας Νεκτάριος
Εκδότης : Μπαρτζουλιάνος Ι. Ηλίας
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN : 960-87255-5-0
Σελίδες : 285
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Διήγημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.00 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.