Λογοτεχνικό ημερολόγιο 2011: Συμποσίων εγκώμιο

Περιγραφή
Το τραπέζι είναι στρωμένο και εγείρονται οι προπόσεις.
Αμφιτρύωνες και συνδαιτυμόνες αναζητούν με το αισθητήριό τους τις γεύσεις της τροφής, απόλαυση μεγάλη και σπουδή, ταυτόχρονα, στην κοινωνικότητά τους και τη φιλόξενη διάθεση τους. Σε δείπνα και συμπόσια, η τέχνη του τρώγειν και πίνειν για τους ομοτράπεζους είναι μόνο η αφορμή για ν’ αρχίσει διαδοχικά ο λόγος ν’ αναδεικνύει τις ουσίες της ζωής, τις αλήθειες των όντων και του κόσμου μας.
Τα σώματα δεν είναι δυνατόν να λάβουν “άλλην ηδονην δικαιοτέραν από την ηδονην της τροφής”, έτσι όπως διαλαμβάνεται στη συζήτηση του “Συμποσίου των Επτά Σοφών” του Πλουτάρχου, και οι ψυχές, τα πνεύματα, την τέρψη που προσφέρουν η ανθρώπινη επαφή, η φιλία, οι σκέψεις και οι ιδέες.
Όλες αυτές τις απαραίτητες, απολαυστικές και βαθιές γεύσεις της ζωής μας τις μεταφέρει η γραφίδα γνωστών Ελλήνων συγγραφέων στο Λογοτεχνικό Ημερολόγιο του 2011. Παπαδιαμάντης, Ροΐδης, Καζαντζάκης, Χατζής, Έλλη Αλεξίου, Μαρία Ιορδανιδου, αλλά και Πλάτωνας, Αθηναίος και άλλοι μεγάλοι δημιουργοί, για να ευφρανθούν και πένητες και πλούσιοι.

Συγγραφέας: Σταμάτης Κώστας φωτογράφος
Επιμελητής: Σταμάτης Κώστας φωτογράφος, Σταμάτης Κώστας Σ. 1956-
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-16-3736-2
Σελίδες: 216
Σχήμα: 19χ12
Κατηγορίες: Ημερολόγια
Σειρές: Ημερολόγια

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.01 €