Λεξικό φυτοπαθολογικών όρων

Περιγραφή
[…] Η φυτοπαθολογία, η οποία εξετάζει και μελετά τις ασθένειες των φυτών που οφείλονται σε παρασιτικούς μικροοργανισμούς (μύκητες, βακτήρια, μυκοπλάσματα, ρικέτσιες), φανερόγαμα παράσιτα, ιούς, ιοειδή και πολλά μη παρασιτικά αίτια, περιλαμβάνει σε μεγάλες ενότητες τη συμπτωματολογία, την αιτιολογία, την παθογένεση, την επιδημιολογία, τη διαγνωστική και την καταπολέμηση των ασθενειών. Εκτός λοιπόν από τους όρους που αναφέρονται γενικά στα συμπτώματα με τα οποία εκδηλώνονται οι ασθένειες στα φυτά, εκτός από τους καθαρά φυτοπαθολογικούς όρους που σχετίζονται με τη φυσιολογία του παρασιτισμού, τον τρόπο εμφάνισης, ανάπτυξης και εξέλιξης των ασθενειών και των επιδημιών και με τους διάφορους τρόπους αντιμετώπισης αυτών, το Λεξικό περιέλαβε όλους τους μυκητολογικούς, βακτηριολογικούς και ιολογικούς όρους οι οποίοι σχετίζονται με την αιτιολογία των ασθενειών και χρησιμοποιούνται καθημερινά από τον Έλληνα φυτοπαθολόγο στον προσδιορισμό και στη μελέτη της μορφολογίας, της φυσιολογίας και της αναπαραγωγής των διαφόρων παθογόνων. […]
(από την εισαγωγή του βιβλίου)

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο, Ζάχος Δημήτριος Γ., Παναγόπουλος Χρήστος Γ., Θανασουλόπουλος Κώστας Κ., Μπίρης Δημήτριος Α. γεωπόνος, Κυριακοπούλου Παναγιώτα Η.
Εκδότης : Ιδιωτική Έκδοση
Έτος έκδοσης : 2003
ISBN :
Σελίδες : 110
Σχήμα : 24χ17

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.88 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.