Λεξικό φιλοσοφίας

Περιγραφή
Όπως ακριβώς και άλλα επιστημονικά πεδία, έτσι και η φιλοσοφία οφείλει να χρησιμοποιεί μια γλώσσα όπου οι σημασίες των λέξεων, είτε αυτές προέρχονται από το κοινό λεξιλόγιο είτε απαντούν µόνο στον φιλοσοφικό λόγο, πρέπει να έχουν οριστεί µε απόλυτη ακρίβεια.
Στα 1.000 και πλέον λήμματα του λεξικού αυτού, ο αναγνώστης θα βρει τις βασικές σημασίες των κυριότερων φιλοσοφικών όρων και εκφράσεων, µε βάση τους ορισμούς που έχουν δώσει οι ίδιοι οι φιλόσοφοι στα έργα τους.
Το λεξικό περιλαμβάνει επίσης λήμματα για τους σημαντικότερους φιλοσόφους (µε αναφορά στη ζωή τους, στις ιδέες τους και στο περιεχόμενο των κυριότερων έργων τους), καθώς και για τα μεγάλα φιλοσοφικά ρεύματα, τα φιλοσοφικά συστήματα και τις σχολές, από τους προσωκρατικούς έως τη σημερινή εποχή.
Τα λήμματα συνοδεύονται από χρονολογικούς πίνακες των μεγάλων φιλοσοφικών ρευμάτων, ενώ τα σχεδιαγράμματα και οι παραπομπές σε σχετικά λήμματα βοηθούν στην πλοήγηση του αναγνώστη μέσα στο λεξικό. Στην επιλεγμένη Βιβλιογραφία προτείνονται φιλοσοφικά έργα και αναλύσεις που κυκλοφορούν στην ελληνική γλώσσα.
Το λεξικό αυτό απευθύνεται τόσο σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του λυκείου όσο και σε φοιτητές, καθώς και σε κάθε µη εξειδικευμένο αναγνώστη που επιθυμεί να έρθει σε πρώτη επαφή µε τη φιλοσοφία.O Gerard Durozoi είναι καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον κλάδο της φιλοσοφίας. Έχει γράψει την Ιστορία του υπερρεαλιστικού κινήματος και έχει επιμεληθεί την έκδοση ενός λεξικού της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης. Έχει επίσης συμβάλει στη συγγραφή πολλών γαλλικών σχολικών εγχειριδίων.

Συγγραφέας : Durozoi Gérard, Roussel André
Μεταφραστής : Ιακώβου Βίκυ, Τέγος Σπύρος, Τραμπούλης Θεόφιλος Ξ.
Επιμελητής : Γρηγορίου Χρήστος
Εκδότης : Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-16-2524-0
Σελίδες : 495
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Φιλοσοφία – Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά
Σειρές : Λεξικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 20.64 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.