Λεξικό της νέας οικονομίας

Περιγραφή

[…] Το λεξικό αυτό δεν αποβλέπει στην υποκατάσταση των βιβλίων της Μικροοικονομικής ή Μακροοικονομικής ανάλυσης ή Πολιτικής Οικονομίας, αλλά στην υποβοήθηση των φοιτητών – και όχι μόνο – για την κατανόηση αυτών των αναλύσεων. Αυτή, εξάλλου, είναι η έννοια του «Λεξικού»: είναι μικρό σε μέγεθος βιβλίο, κι όχι εγκυκλοπαίδεια, που περιλαμβάνει περιληπτικά τις κυριότερες γνώσεις και έννοιες επιστήμης ή τέχνης. Προσωπικά ένιωσα την ανάγκη ύπαρξης ενός τέτοιου Λεξικού ως φοιτητής της ΑΣΟΕΕ και κατόπιν ως δάσκαλος της οικονομικής ανάλυσης. […] Το λεξικό αυτό επεξεργάζεται – αναλύει οικονομικούς όρους που χρησιμοποιούνται συχνά από όλους και χωρίζεται σε δύο μέρη: το μέρος Ι, το οποίο είναι αναλυτικό, περιέχει την ελληνοαγγλική ορολογία και το μέρος ΙΙ την αγγλοελληνική ορολογία. Στο πρώτο, όλα τα λήμματα εμπεριέχουν τον ελληνικό όρο με έντονα γράμματα, την απόδοσή του στα αγγλικά με πλάγια γράμματα και ακολουθεί η ανάλυση του όρου στα ελληνικά με ορθά πεζά. Στο αγγλοελληνικό μέρος έχουν συμπεριληφθεί όλοι οι όροι του ελληνοαγγλικού μέρους, χωρίς την ανάλυσή τους, κι αυτό επειδή η αγγλική γλώσσα έχει επικρατήσει διεθνώς στον τομέα των εμπορικών σχέσεων. […] (από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Ο Γεώργιος Αγαπητός γεννήθηκε στη Νάξο, όπου τελείωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.
Είναι καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).
Σπούδασε Οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και στο Πανεπιστήμιο του York της Αγγλίας (D.Phil) με ειδίκευση στα Δημόσια Οικονομικά. Τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Αγγλία χρηματοδότησαν, με υποτροφία, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών και Προγραμματισμού (ΚΕΠΕ).
Το Επιστημονικό του έργο καλύπτει κυρίως τους κλάδους της Δημόσιας Οικονομικής και της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης. Είναι συγγραφέας πολλών εργασιών, άρθρων και μονογραφιών, που δημοσιεύθηκαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχει διατελέσει επιστημονικός Ερευνητής του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών και Προγραμματισμού (1968-1987), Σύμβουλοςτων Υπουργών Οικονομικών (1978-1981 και 1989), Υπουργός Οικονομικών στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση Ι. Γρίβα (1989) και στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ξ. Ζολώτα (1990), και Διευθυντής του Οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού (1990-1992). Έχει διατελέσει επίσης μέλος του Δ.Σ. ΔΕΗ, αναπληρωτής Προέδρου του Δ.Σ. του Ωνασείου Καδιοχειρουργικού Κέντρου, μέλος του πρώτου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (1989) και καθηγητής στις Σχολές: Επιμόρφωσης των Εφοριακών υπαλλήλων, Δημόσιας Διοίκησης και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (1978-1981).
Τέλος, είναι μέλος της Επιτροπής Υποτροφιών του Ιδρύματος Α. Σ. Ωνάσης, μέλος του Κολεγίου Επίτιμων Προέδρων Πατριαρχικής Αδελφότητος Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και του Σωματείου «Φίλοι της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας», τακτικό μέλος της Διοικούσης Επιτροπής Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Οργανισμού Ανέγερσης του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης ΟΝΜΑ).

Συγγραφέας : Αγαπητός Γεώργιος Ι.
Επιμελητής : Καραμητρόγλου Φώτης
Εκδότης : Ιδιωτική Έκδοση
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-91648-3-8
Σελίδες : 569
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Οικονομία – Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά, Οικονομία – Ορολογία – Αγγλικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 50.00 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.