Λεξικό συνωνύμων-αντωνύμων της νέας ελληνικής γλώσσας

Περιγραφή

Το «Λεξικό συνωνύμων-αντωνύμων της νέας ελληνικής γλώσσας» διευρύνει, εμβαθύνει και εμπλουτίζει τη γνώση και τη χρήση της γλώσσας μας. Περιλαμβάνει: – τον μεγαλύτερο πλούτο συνωνύμων και αντωνύμων σε σχέση με κάθε άλλο νεοελληνικό λεξικό (250.000 συνώνυμα και αντώνυμα) – 500 σχόλια που εξηγούν τις διαφορές σημασιολογικά συγγενών λέξεων ή φωτίζουν τις επικοινωνιακές τους ιδιαιτερότητες – συνώνυμα για όλες τις σημασίες κάθε λήμματος όπως σε ένα ερμηνευτικό λεξικό – επιλεγμένα παραδείγματα για την κατανόηση της χρήσης των συνωνύμων – διάταξη των συνωνύμων ανάλογα με τη σημασιολογική τους εγγύτητα – υφολογικούς και σημασιολογικούς χαρακτηρισμούς της χρήσης των συνωνύμων (οικείο, λόγιο, λαϊκό κ.λπ.)

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα. Απόφοιτος του 9ου Γυμνάσιου Αρρένων Αθηνών, σπούδασε φιλολογία στην Φιλοσοφική Αθηνών από όπου πήρε το πτυχίο του το 1962. Συνέχισε τις σπουδές του σε Ελλάδα και εξωτερικό και σε λιγότερο από 10 χρόνια είχε γίνει καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις του Τμήματος Φιλολογίας, ενώ το 2000 εκλέχθηκε Πρύτανης του Πανεπιστημίου, θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα. Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης έχει ευρεία επιστημονική δράση και πλούσιες δραστηριότητές, με πάμπολλες συνεργασίες. Μεταξύ άλλων, είναι πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων, Πρόεδρος της Γλωσσικής Εταιρείας των Αθηνών, τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας «Το Βήμα» και επιστημονικός συντάκτης τηλεοπτικών εκπομπών στην Κρατική Τηλεόραση. Στο πλούσιο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται δεκάδες βιβλία, ανάμεσα τους το «Λεξικό για το Σχολείο και το Γραφείο», το «Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας» και η πολύ πρόσφατη «Γραμματική της Νέας Ελληνικής».

Συγγραφέας : Μπαμπινιώτης Γεώργιος 1939-
Επιμελητής : Μαλισιόβας Βασίλης
Εκδότης : Κέντρο Λεξικολογίας
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-89751-9-0
Σελίδες : 1248
Σχήμα : 24χ15
Κατηγορίες : Ελληνική γλώσσα, Νέα – Λεξικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 39.96 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.