Λεξικό στοχαστών του 20ού αιώνα

Περιγραφή
Ουσιώδες βοήθημα για φοιτητές των πολιτικών και κοινωνικών επιστημών αλλά και για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν τις ιδέες και το υπόβαθρο όσων διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του κοινωνικού και πολιτικού στοχασμού τον 20ό και τον 21ο αιώνα,το “Λεξικό στοχαστών του 20ού αιώνα” εξοικειώνει τον αναγνώστη με τους σημαντικούς πολιτικούς στοχαστές από τα πρώιμα χρόνια του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα.
Ο τόμος περιλαμβάνει:
– 175 λήμματα γραμμένα από εκατό και πλέον καταξιωμένους επιστήμονες και ειδικούς στα επιμέρους ακαδημαϊκά πεδία τους.
– Λήμματα ταξινομημένα με αλφαβητική σειρά,το καθένα με βιογραφικό σημείωμα, σαφές περίγραμμα των κύριων ιδεών και θεωριών του κάθε στοχαστή, σύντομα παραθέματα και κείμενά τους, σύντομη και ενημερωμένη εργογραφία, πλήρη ελληνική βιβλιογραφία των έργων τους που έχουν μεταφραστεί μέχρι το τέλος του 2011 και προτάσεις για περαιτέρω έρευνα.
– Επίσης,αναφορές σε σημαντικούς στοχαστές από την Ασία,την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, καθώς και σε εκείνους που συνέβαλαν στη προβληματική των κοινωνικών κινημάτων, στην οικολογία, στις θεωρίες εξάρτησης,στην αριστερή και φιλελεύθερη σκέψη.
– Πλήρες θεματικό ευρετήριο.

Μεταφραστής: Βατικιώτης Λεωνίδας, Γράβαρης Διονύσης Ν.
Επιμελητής: Benewick Robert, Green Philip
Υπεύθυνος Σειράς: Σπουρδαλάκης Μιχάλης
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εκδότης: Σαββάλας
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-423-062-Χ
Σελίδες: 538
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Στοχαστές , Κοινωνικές επιστήμες – Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά, Φιλοσοφία – Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά, Πολιτικές επιστήμες – Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά
Σειρές: Κοινωνικές Επιστήμες = Social Sciences

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.77 €