Λειτουργικός κίνδυνος πιστωτικών ιδρυμάτων και αποτελεσματική διαχείριση

0
(0)

Περιγραφή
Ο οδηγός αυτός πραγματεύεται το καίριο θέμα του Λειτουργικού Κινδύνου (Λ.Κ.) στα Πιστωτικά Ιδρύματα (Π.Ι.) και αναλύει την αυξανόμενη σημασία και σπουδαιότητα της διαχείρισής του, σύμφωνα και με τις διατάξεις του συμφώνου της Βασιλείας ΙΙ.
Γραμμένο με απλό και κατανοητό τρόπο, το βιβλίο θα αποδειχθεί πολύτιμο σε ανώτερα τραπεζικά στελέχη, σε στελέχη διαχείρισης κινδύνων, σε εσωτερικούς ελεγκτές, καθώς επίσης σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και ερευνητές.
Περιεχόμενα
Κεφάλαιο 1: Λειτουργικός Κίνδυνος (Λ.Κ.) και Βασιλεία ΙΙ
Κεφάλαιο 2: Υπολογισμός Λειτουργικού Κινδύνου
Κεφάλαιο 3: Διαχείριση Λειτουργικού Κινδύνου
Κεφάλαιο 4: Συμβάντα Λειτουργικού Κινδύνου (Λ.Κ.), περιγραφή, χαρακτηριστικά, και προσεγγίσεις ποσοτικής ανάλυσης
Κεφάλαιο 5: Αξιολόγηση του Κινδύνου της Απάτης (Κ.Α.) στο πλαίσιο διαχείρισης του Λειτουργικού Κινδύνου (Λ.Κ.)
Κεφάλαιο 6: Λειτουργικός Κίνδυνος και Πληροφοριακά Συστήματα (Information Technology, IT)
Κεφάλαιο 7: Συμπεράσματα και προοπτικές στη διαχείριση του Λ.Κ
Παράρτημα Α: Συντομογραφίες
Παράρτημα Β: Χρήσιμες κατανομές συχνοτήτωνΟ Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης είναι καθηγητής, τ. προέδρος του τμήματος μηχανικών παραγωγής και διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και διευθυντής του εργαστηρίου συστημάτων χρηματοοικονομικής διοίκησης. Από το 1987, διδάσκει στο τμήμα μηχανικών παραγωγής και διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης τα μαθήματα χρηματοοικονομική διοίκηση, ανάλυση επενδυτικών αποφάσεων, καθώς και το μεταπτυχιακό μάθημα συστήματα χρηματοοικονομικής διοίκησης. Το 1996, το Διεθνές Ίδρυμα MOISIL (MOISIL International Foundation) του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο και Δίπλωμα Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών του Ανθρώπου, για το ερευνητικό του έργο στην ανάπτυξη πολυκριτήριων ευφυϊών συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και την εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ και της εκτίμησης χρηματοοικονομικών κινδύνων. Το 2000 του απενεμήθη το βραβείο καλύτερης διεπιστημονικής εργασίας από το Decision Sciences Institute. Επίσης, στα πλαίσια της ερευνητικής του δραστηριότητας σε θέματα μοντελοποίησης και λήψης χρηματοοικονομικών αποφάσεων, του έχουν απονεμηθεί τιμητικές διακρίσεις από την Royal Academy of Doctors of Spain (1997), την European Association of Management and Business Economics (1997), το Decision Sciences Institute (1999, 2000) και την Ελληνική Εταιρία Επιχειρησιακών Ερευνών (2001). Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο το οποίο μέχρι στιγμής αποτελείται από 70 βιβλία που έχουν εκδοθεί από ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους και πάνω από 450 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή έγκυρα περιοδικά πάνω στο χώρο της επιχειρησιακής έρευνας, της πολυκριτήριας ανάλυσης και του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ. Έχει πραγματοποιήσει ως προσκεκλημένος καθηγητής σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια πολλές διαλέξεις και μαθήματα. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στο χώρο της διαχείρισης των χρηματοοικονομικών κινδύνων, καθώς και στο σχεδιασμό και ανάπτυξη πολυκριτήριων συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και την εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ.

Συγγραφέας: Ζοπουνίδης Κωνσταντίνος, Λεμονάκης Χρήστος Μ.
Υπεύθυνος Σειράς: Ζοπουνίδης Κωνσταντίνος
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-461-415-0
Σελίδες: 280
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Χρηματοοικονομική
Σειρές: Διοίκηση και Χρηματοοικονομική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.75 €

Πόσο ενδιαφέρον ήταν αυτό το βιβλίο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνετε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτό το βιβλίο.