Λαϊκά παραμύθια των Επτανήσων

Περιγραφή
Η συλλογή της κ. Γιάννας Σέργη με τα «Λαϊκά παραμύθια των Επτανήσων» έρχεται να προστεθεί στις άλλες εκδόσεις της στο χώρο του ελληνικού λαϊκού παραμυθιού. Η έντονη εκδοτική της δραστηριότητα στο συγκεκριμένο πεδίο, πέρα από το συγγραφικό μόχθο υποδηλώνει και την ιδιαίτερη σχέση της, τόσο με τον κόσμο του παραμυθιού, όσο και με τον κόσμο του παιδιού, σχέση δημιουργική που στηρίζεται στην αγάπη για το αντικείμενο. Πράγματι, η συγκεκριμένη ενασχόληση με το παραμύθι απαιτεί αφενός γνώση – απαραίτητη για τη σωστή έρευνα σ’ έναν ευαίσθητο χώρο, όπως είναι αυτός του λαϊκού παραμυθιού -αλλά και σημαντική τροφοδοσία από την εσωτερική ανάγκη που ικανοποιείται από αυτού του είδους τη διερεύνηση. Ιδιαίτερη σημασία αποκτά το γεγονός ότι πρόκειται για εργασία που αφορά στον ελληνικό χώρο, όπου η ανάγκη συστηματικής έρευνας παραμένει μεγάλη.
[…] (από τον πρόλογο του βιβλίου)Η Γιάννα Βλ. Σέργη γεννήθηκε στη Νάξο και μεγάλωσε στην Πάρο, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Παιδαγωγικά στη Σχολή Νηπιαγωγών Εκάλης και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (ακαδημαϊκή και επαγγελματική αναβάθμιση εκπ/κών). Ζει στην Πάρο και εργάζεται ως νηπιαγωγός. Αγαπά ιδιαιτέρως τα παραμύθια του λαού μας και ασχολείται με τη συλλογή, τη μελέτη και τη μετάδοσή τους στα παιδιά. Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έχει συμμετάσχει με έργα της στις εκδόσεις: «Πράσινος Κουμπαράς», Ψυχογιός 2002, «Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2002, 2003, 2004», Αστήρ. Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού «Σύγχρονο Νηπιαγωγείο», στο οποίο έχει παρουσιάσει θέματα κυρίως εφαρμοσμένης λαογραφίας. Εργασίες της σχετικές με το παιδί και τη λαϊκή μας παράδοση έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς και σε άλλα περιοδικά, τοπικές εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Άλλα έργα της:
«Να τα Πούμε;», Παραδοσιακά κάλαντα, Φιλιππότης, Αθήνα 1999.
«Νεοελληνικά Λαϊκά Ναναρίσματα και Ταχταρίσματα», Ανθολογία-Ανάλυση κειμένων, Φιλιππότης, Αθήνα 2000.
«40+1 Έργα για Θέατρο και Κουκλοθέατρο», Δίπτυχο, Αθήνα 2001.
«Το μέλι», Λαϊκό παραμύθι από τις Λεύκες Πάρου, έκδοση του Νηπιαγωγείου Λευκών Πάρου, 2002.
«Παραδοσιακές γεύσεις από τις Λεύκες Πάρου», Προοδευτικός Σύλλογος Λευκιανών Αθήνας, 2002.
«12 Μήνες, ονόματα, χρώματα, καμώματα», Ημερολόγιο 2003, έκδοση του Νηπιαγωγείου Λευκών Πάρου, 2003.
«Τα Ξεκωλάκια», Λαϊκό Παραμύθι από τις Λεύκες Πάρου, έκδοση του Νηπιαγωγείου Λευκών Πάρου, 2003.
«12 Μήνες, ποιήματα, μηνύματα, παιχνιδίσματα», Ημερολόγιο 2004, έκδοση του Νηπιαγωγείου Λευκών Πάρου.

Συγγραφέας : Σέργη Γιάννα Β.
Εικονογράφος : Παπαθανάση – Βγόντζα Σοφία
Εκδότης : Εν πλω
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-88738-8-6
Σελίδες : 244
Σχήμα : 21χ16
Κατηγορίες : Παραμύθια, Ελληνικά – Συλλογές
Σειρές : Λαϊκά Παραμύθια

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.10 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.