Λαμπηδών: Αφιέρωμα στη μνήμη της Ντούλας Μουρίκη

Περιγραφή
Είναι καύχημα για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο η παρουσίαση αυτού του τόμου, που συνδυάζει ανεκτίμητο επιστημονικό περιεχόμενο, ιδιαίτερη ομορφιά και ενσωματώνει υψηλά και ευγενικά συναισθήματα.
Η έκδοση αφιερώνεται στη μνήμη της Ντούλας Μουρίκη, της πρώτης γυναίκας καθηγήτριας και Συγκλητικού στο πρώτο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της χώρας μας. Της καθηγήτριας των Αρχιτεκτόνων που έχει πάρει τη θέση της στο πάνθεον των ταγών του κλάδου, όχι μόνο για τη λαμπρή επιστημονική της διαδρομή, που αναγνωρίστηκε εγχωρίως και διεθνώς με διακρίσεις και βραβεία, αλλά και για τη μέχρις εσχάτων αφιέρωση της ζωής της στη διδασκαλία, την έρευνα, την προβολή των κορυφαίων εκφράσεων της τέχνης και της διανόησης.
Η Ντούλα Μουρίκη ανήκει αναμφίβολα στη “φρουρά” εκείνη των δασκάλων μας που διέπλασαν άριστους μαθητές, μεταδίδοντας σε αυτούς πληθωρικά τη γνώση και την εμπειρία, καλλιεργώντας τα φυσικά τους χαρίσματα, εμφυτεύοντας κριτήρια για διαχρονικές αξίες, διαπαιδαγωγώντας τους με ήθος ακαδημαϊκό και αρετή.
Σ’ αυτή τη μεγαλειώδη της προσπάθεια η Ντούλα Μουρίκη διέθετε ένα φυσικό σύμμαχο. Τον παραδειγματισμό που εξέπεμπε η ίδια η ζωή στο Πολυτεχνείο και στον Κόσμο, αποκαλύπτοντας ένα άτομο μαχητικό ως τα άκρα και προσηλωμένο στα όμορφα ιδανικά.
Η ιστορία της, το έργο της, η κληρονομιά της θα είναι πάντα κοντά μας, στο Πολυτεχνείο “ση ματωρός και κήρυκας” στην πορεία μας σε δύσκολους δρόμους.
Ανδρέας Γ. Ανδρεόπουλος
Πρύτανης ΕΜΠ

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Αντωνιάδης Αντώνης Κ., Ασπρά – Βαρδαβάκη Μαίρη, Αχειμάστου – Ποταμιάνου Μυρτάλη, Bakalova Elka, Βογιατζής Σωτήρης, Δημητροκάλλης Γεώργιος, Δρανδάκης Νικόλαος Β., Φουντουλάκη Έφη, Γαρίδης Μίλτος, Γκιολές Νικόλαος, Κακαβάς Γιώργος, Καρδαμίτση – Αδάμη Μάρω 1945-, Κίζης Γιάννης, Κίσσας Σωτήριος Κ., κ.ά.
Επιμελητής: Ασπρά – Βαρδαβάκη Μαίρη
Εκδότης: Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-254-632-8
Σελίδες: 454
Τόμος: 1
Σχήμα: 30χ21
Κατηγορίες: Τέχνη, Βυζαντινή, Μνημεία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 29.45 €