Λαγνεία

Περιγραφή
“Ο Simon Blackburn έγραψε ένα σοφό και απολαυστικό βιβλίο με θέμα τη λαγνεία, ίσως το πιο σκανδαλώδες αλλά και θελκτικό από τα “επτά θανάσιμα αμαρτήματα”. Οι πλούσιες αλλά πάντα ακριβείς αναφορές του συγγραφέα στους αρχαίους κλασικούς, και όχι μόνο, προσδίδουν στη μελέτη αυτή εγκυρότητα και την καθιστούν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και προκλητική”.
(Robert C. Solomon, συγγραφέας των έργων “Τhe Passions”, “About Love”, “The Joy of Philosophy”)
“Ο συγγραφέας μας χαρίζει μια γοητευτική εκδοχή της λαγνείας σ’ ένα πυκνό και ευφυές κείμενο. Αποδομώντας τα κοινωνικά στερεότυπα, τις προκαταλήψεις και τα ψεύδη που σχετίζονται με τον σεξουαλικό πόθο, ο γνωστός φιλόσοφος Simon Blackburn υμνεί το “θανάσιμο αμάρτημα” ως την άλλη όψη της ορμής για ζωή. Η “λαγνεία” αποτελεί ένα ασυνήθιστα ερεθιστικό βιβλίο”.
(Louise M. Antony, καθηγήτρια φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο του Οχάιο)Ο Simon Blackburn είναι καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Ανάμεσα στα πολλά έργα του συγκαταλέγεται το “Λεξικό φιλοσοφίας” του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, 1994, και οι μελέτες “Reason and Prediction”, 1973, “Essays in Quasi-Realism”, 1993, “Think”, 1999, “Being Good”, 2001 και “Truth: A Guide”, 2005.

Συγγραφέας: Blackburn Simon
Μεταφραστής: Ρισσάκη Δέσποινα
Υπεύθυνος Σειράς: Βλαβιανός Χάρης
Εκδότης: Νεφέλη
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-211-765-6
Σελίδες: 181
Σχήμα: 17χ12
Κατηγορίες: Ηθική, Λαγνεία, Φιλοσοφία, Σύγχρονη
Σειρές: Τα Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.44 €