Λαβύρινθος

Περιγραφή
Το πανίσχυρο σύμβολο του λαβύρινθου απαντάται σε αναρίθμητους πολιτισμούς που εκτείνονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, από την αρχαία Ελλάδα και την Αφρική μέχρι την προκολομβιανή Βόρεια και Νότια Αμερική. Εδώ και αιώνες ο λαβύρινθος χρησιμοποιείται ως μέσο θρησκευτικού διαλογισμoύ και πνευματικής ή σωματικής θεραπείας. Πολλοί πολιτισμοί θεωρούν ότι το κέντρο του υπάρχει ταυτόχρονα σε αυτό τον κόσμο και στο “επέκεινα” των αόρατων κόσμων, και μας ανοίγει μια πόρτα σε άλλες διαστάσεις της πραγματικότητας.
Ο Partick Conty καταθέτει μια πρωτοποριακή αντίληψη για το φαινόμενο του λαβύρινθου συνδέοντας το αρχαίο αυτό σύμβολο με τις σύγχρονες επιστημονικές αρχές. Με πλήθος εικόνων από λαβύρινθους κάθε ιστορικής περιόδου, αποδεικνύει γιατί ο λαβύρινθος υπερβαίνει το δαίδαλο και πώς λειτουργεί ως εργαλείο ερμηνείας των αρχαίων μύθων και των θρησκευτικών πεποιθήσεων. Επίσης, εκθέτει κοινά σημεία μεταξύ του λαβύρινθου και της κβαντικής φυσικής, δείχνοντας ότι μέσα από τα μυστικά του λαβύρινθου μπορούμε να ξεκλειδώσουμε το μυστήριο της ίδιας της ζωής.
Ο συγγραφέας, ανιχνεύοντας τους τρόπους με τους οποίους αλληλοσυμπληρώνονται οι αρχαίες και οι σύγχρονες κοσμοαντιλήψεις, με το έργο του “Λαβύρινθος – Το μεγάλο αίνιγμα” μας δίνει έναν άξονα για να διερευνήσουμε τις πολυδιάστατες αλήθειες του λαβύρινθου και μας δείχνει πώς το θεμελιακό αυτό σύμβολο συνιστά τον τέλειο χάρτη για το ταξίδι μας στις μυστικές πτυχές του σύμπαντος.

Συγγραφέας: Conty Patrick
Μεταφραστής: Μεταξάς Στέλιος
Εκδότης: Αρχέτυπο
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-421-060-2
Σελίδες: 366
Σχήμα: 28χ21
Κατηγορίες: Αποκρυφισμός
Σειρές: Δρόμοι της γνώσης

Τιμή σε ιστοσελίδες: 22.04 €