Λέων Αλλάτιος

Περιγραφή
Στο Πάνθεο των μετά την Άλωση του πνεύματος θα έπρεπε να είχε τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση και από τους συμπατριώτες του ο Λέων Αλλάτιος (Λιωνής Αλάτζης ήταν το τοπικό χαϊδευτικό του), που δεκάχρονο αγόρι το πήρανε από την ιδιαίτερη πατρίδα του Χίο και το οδήγησαν στην καθολική δύση για σπουδές, όπου διέπρεψε και εξελίχθηκε σε διάσημο σοφό και συγγραφέα. Τόσο σοφό, που οι ξένοι σοφοί του αιώνα του, στις χώρες των οποίων δημοσίευσε τα βιβλία του, υπερβάλλοντας, βέβαια, υποστήριζαν πως το γενέθλιο νησί του, η Χίος, είχε γεννήσει δύο μεγάλους, τον Όμηρο και τον Αλλάτιο! […]
Ο φίλος μου Κώστας Σπανός, συνεχιστής της οικογενειακής του παράδοσης στην προσφορά του βιβλίου, θέλησε, με δική του πρωτοβουλία, να συναθροίσει τα όσα λίγα, κατά καιρούς, έχω δημοσιεύσει για τον Λέοντα Αλλάτιο, ώστε οι ερευνητές να τα έχουν εύκολα προσβάσιμα. Τον ευχαριστώ από καρδιάς.
Ευχαριστώ, επίσης, τον επιμελητή αυτής της συλλογικής «επανέκδοσης» φέρελπη νέο φιλόλογο και ιστορικό νέο φιλόλογο και ιστορικό τέχνης Θεόδωρο Κουτσογιάννη.
Θωμάς Παπαδόπουλος, Μάρτιος 2006

Συγγραφέας : Παπαδόπουλος Θωμάς Ι.
Εκδότης : Σπανός – Βιβλιοφιλία
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-262-074-9
Σελίδες : 247
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Πρόσωπα στη λογοτεχνία, ιστορία, βιογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 27.21 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.